BTK'dan Telekom'a 'FETÖ'cüleri ayıklayın' çağrısı

BTK'dan Telekom'a 'FETÖ'cüleri ayıklayın' çağrısı

BİLGİ Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan, telekom şirketlerine “İçinizdeki FETÖ’cüleri ayıklayın” çağrısında bulundu.

BTK'dan Telekom'a 'FETÖ'cüleri ayıklayın' çağrısı
16px
24px
08.12.2016 05:52
ABONE OLgoogle

Sayan, telekom şirketlerinin genel müdürlerinin hazır bulunduğu toplantıda, “Bu mücadelenin en etkin şekilde sürdürülmesi çağrısında bulunuyorum. Adamın başka şeylerden dolayı kini vardır, hasedi vardır, o başka. Ama gerçekten bağlantısı (FETÖ) olanların böyle kritik sektörlerde çalışmaması gerekiyor” mesajını verdi.

TELKODER’in (Serbest Telekomünikasyon İletişimcileri Derneği) 9. genel kuruluna katılan Sayan, sektördeki fiberle ilgili çalışmalara da değindi. Fiberde 5 milyon kişiye ulaşıldığını ancak geride kalan 15 milyona da hizmet verecek şekilde operatörlerin çalışmasını isteyen Sayan, “Ortak altyapı sadece sabitte değil mobilde de bir noktaya kadar olmalı” dedi.

Türk Telekom'a üst düzey FETÖ operasyonu

1 Nisan’dan itibaren uygulanmaya başlanılan 4,5G’nin getirdiği yüksek hızlı interneti kullananların sayısının gittikçe arttığını ve mobilde yüksek hızlara ulaşıldığını belirten Sayan, “BTK olarak, test sürümünü gerçekleştirdiğimiz bir aplikasyonumuz var, testlerimiz devam ediyor. Operatörlerimizle paylaştık, onların geri bildirimleriyle lansmanını yapacağız. BTK mobil hız testi uygulamasıyla amacımız, tüketicilerin nerede, nasıl hizmet aldığının en iyi şekilde bilinmesi ve buna göre tercihini yapmasını sağlamasıdır” dedi. 


Genel kurula katılan Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom’un gündeminde ise fiberde ortak altyapı yer aldı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde