BTK Başkanı Acarer'den Vodafone Türkiye'ye ziyaret

BTK Başkanı Acarer'den Vodafone Türkiye'ye ziyaret

BTK Başkanı Tayfun Acarer ve beraberindeki heyet, Vodofone Türkiye Genel Müdürlüğünü ziyaret etti.

BTK Başkanı Acarer'den Vodafone Türkiye'ye ziyaret
16px
24px
18.12.2012 14:54
ABONE OLgoogle

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer ve beraberindeki heyet, Vodofone Türkiye Genel Müdürlüğünü ziyaret etti.

      Yapılan açıklamaya göre, ziyaret sırasında Acarer, mobil genişbant teknolojisinin sunduğu olanakların bilgiye her an her yerden erişimi destekleyerek, dünyanın her yerinde ekonominin sürükleyici gücü olduğunu belirtti.

      Türkiye'nin dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına girmeyi hedeflediği 10 yıllık süre zarfında ülkede faaliyet gösteren tüm operatörlerin öncelikle mobil genişbantın, toplumsal dönüşümün ve ekonomik büyümenin önünü açan olanaklarını erişilebilir kılmak üzere yatırımlarını şekillendirmesi gerektiğini vurgulayan Acarer, şunları kaydetti:

      ''Biz de sektörümüzde hem bu yatırımların teşvik edilmesi hem de sağlıklı rekabet ortamının tesisi adına operatörlerimizle düzenli olarak bir araya geliyoruz. Vodafone'un Türkiye'de faaliyete geçtiği yıldan bu yana mobil genişbanta yönelik artan kapasite ve ihtiyacı karşılamak üzere gerçekleştirdiği sürdürülebilir yatırımları memnuniyetle izliyoruz. Ayrıca geleceği yönelik büyüme trendini artıracak çözüm önerileri karşılıklı tartışıyoruz.''

      Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray da Türkiye'nin bilgi toplumu olma yolunda sürdürülebilir kalkınmasına yönelik yatırım planlarını ve sektörün büyüme stratejisine ilişkin önerileri paylaşmaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti.

      Timuray, buna vesile olan bu ziyaretin karşılıklı etkin diyaloğu geliştirmek için önemli bir fırsat olduğunu belirterek, şunları aktardı:

      ''Vodafone Türkiye olarak faaliyetlerimizin merkezine yerleştirdiğimiz müşteri memnuniyeti odağımız ve fırsat eşitliği anlayışımız doğrultusunda, Türkiye'de azami her bireyin ve her kurumun, mobil iletişim teknolojilerinin sunduğu olanaklardan faydalanabilmesi hedefiyle çalışıyoruz. Bugüne kadar Türkiye'de gerçekleştirdiğimiz 12 milyar liraya yakın yatırımımızla, altyapımızı, baz istasyonlarımızı ve şebeke ağımızı dünya kalitesinde, en ileri teknolojilerle yenilemek suretiyle abonelerimizin hayatını kolaylaştırmayı hedefledik. Diğer yandan, şirket ilkemiz olan sürdürülebilirlik prensibimiz doğrultusunda, teknolojik yatırımlarımızı sosyal yatırımlarımızla destekleyerek, toplumsal hayata ve ekonomiye eşit katılım sağlayamayan birey ve grupların yaşam kalitesini mobil teknolojilerin gücüyle yükseltmek hedefiyle önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Bu vizyonun ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasına hizmet etmesi prensibi doğrultusunda ekonomik ve sosyal değer yaratmak üzere hizmetlerimize ve yatırımlarımıza devam ediyoruz.''

     Bu arada, ziyaret sırasında gerçekleştirilen toplantıya konuk olarak katılan Imperial College Business School'da görev yapan regülasyon akademisyeni Prof. Martin Cave, geleceğe yönelik genişbant politikası ve frekans tahsisi ile uluslararası gelişmeler hakkında bilgi verdi. Frekans dağılımının etkinliği gibi konularda İngiltere, Avustralya, Almanya, İspanya gibi ülkelerde düzenleyici kurumlara danışmanlık hizmeti veren Cave, Avrupa'daki son gelişmeleri aktardıktan sonra bu konuda yapılacak düzenlemelerin perakende fiyatlarını etkileyebilme gücünün göz önünde bulundurularak karar verilmesi gerektiğini kaydetti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde