BOTAŞ'tan İstanbul Havalimanı'ndan çekilen Kolin'e 50 milyon TL'lik şok fatura

BOTAŞ'tan İstanbul Havalimanı'ndan çekilen Kolin'e 50 milyon TL'lik şok fatura

İstanbul Havalimanı konsorsiyumundan çekilme kararı alan Kolin grubu, BOTAŞ'ın geçmişe yönelik kestiği doğalgaz faturasıyla sarsıldı. BOTAŞ, şirkete 50 milyon liralık geçmişe dönük fatura gönderdi.

BOTAŞ'tan İstanbul Havalimanı'ndan çekilen Kolin'e 50 milyon TL'lik şok fatura
16px
24px
16.01.2019 12:18
ABONE OLgoogle

BOTAŞ, Kolin Grubu'nun kontrolünde bulunan Eskişehir Doğalgaz Dağıtım AŞ'ye (ESGAZ), geçmiş dönemden 'taşıma tarifesi'nden oluşan 50 milyon TL'lik bir fatura gönderdi.

Habertürk'ten Olcay Aydilek'in aktardığına göre Kolin, soluğu enerji yönetiminde aldı. Şirket, kredi olanaklarının daraldığı, maliyetlerinin arttığı bir dönemde bu faturayı ödemelerinin mümkün olmadığını, bu ödemenin şirketi ve faaliyetlerini zorlayacağını kaydetti.  

KOLİN: ÖDEMEK MÜMKÜN DEĞİL

Kolin, soluğu enerji yönetiminde aldı. Kredi olanaklarının daraldığı, maliyetlerinin arttığı bir dönemde bu faturayı ödemelerinin mümkün olmadığını, bu ödemenin şirketi ve faaliyetlerini zorlayacağını kaydetti. Enerji yönetiminden bu soruna çözüm üretilmesini istedi. Süper Beşli dağıldı! İGA'nın bir ortağı ayrıldı

YARGI KARARI VAR

Alınan bilgilere göre; BOTAŞ, kısa süre önce 50 milyon TL'lik faturayı gönderdi. Bu fatura, 2010'un başından bu yana devam eden bir anlaşmazlığa dayanıyor. BOTAŞ, ESGAZ'la taşıma tarifesiyle ilgili ortaya çıkan bir anlaşmazlığı yargıya taşıdı.

Süreç, BOTAŞ lehine sonuçlandı. BOTAŞ, yargı kararının hemen ardından fatura tahsilatı için düğmeye bastı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde