BMW'den Türkiye için iyi haber

BMW'den Türkiye için iyi haber

BMW yöneticileri önümüzdeki günlerde Türk firmaları yerinde incelemek için Türkiye’ye gelecek.

BMW'den Türkiye için iyi haber
16px
24px
28.03.2010 13:44
ABONE OLgoogle

Münih’te ‘BMW Tedarikçi Günleri’ne katılan Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) ile Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) üyeleri, bu dünya markasına tedariklerini artıracak ikili görüşmelerde bulundu. BMW yöneticileri önümüzdeki günlerde Türk firmaları yerinde incelemek için Türkiye’ye gelecek. 
 Dünyanın en saygın otomobil markalarından BMW, organize ettiği ‘Tedarikçi Günleri’nde Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) ve Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) üyelerini ağırladı. 48 firmanın katıldığı Münih’teki ‘BMW Tedarikçi Günleri’nde ilgi gören Türk firmalarından 8 tanesi ile görüşme kararı alan BMW, Türkiye’den yan sanayi tedarikini artıracak.
 
OİB Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Sabuncu, TAYSAD Başkanı Celal Kaya ve DTM yetkilileriyle birlikte 100 kişilik bir işadamı grubuyla Münih’e çıkarma yapan Türk otomotiv endüstrisi, 23-26 Mart tarihleri arasında BMW Tedarikçi Günleri’nde üst düzey BMW yöneticileriyle bir araya geldi.
 
Yılda 1.3 milyon adet araç üreten, 95 bin kişi istihdam eden, bünyesinde Mini, Rolls-Royce ve motosiklet markalarını barındıran BMW, ‘Tedarikçi Günleri’ ile Türk otomotiv yan sanayine yepyeni kapılar açtı. BMW Yönetim Kurulu Üyesi Mr. Diess, BMW Türkiye Satınalma Sorumlusu Eşref Mermer, BMW Satınalma Başkan Yardımcısı Dr. Johann Wieland’ın ev sahipliği yaptığı organizasyonda, Türk heyeti ile üst düzey temaslarda bulunuldu.
 
Ar-Ge yapabilen, Avrupa ile çalışan ve yoğunlukla güvenlik parçaları üretebilen Türk firmalarının katıldığı programda, BMW’den mühendislik, satınalma, kalite ve lojistik sorumluları ile bir araya gelme fırsatı yakalandı. Kurulan stantlarda daha çok fren diskleri, hidrolik sistemleri, filtreler, contalar, krank milleri, motor yağları, yedek parçalar, treyler, şaftlar, aks ve conta gibi ürünler tanıtılarak, kalite ile üretim kabiliyeti hakkında bilgiler verildi.
 
 BMW 8 firma ile işbirliği yapacak

Bugüne kadar 14 firmadan tedarik sağlayan BMW’nin ‘Tedarikçi Günleri’nin ardından 8 firma ile daha işbirliği kararı alması, bu dünya markasında kullanılan Türk yan sanayinin ürün oranın artacağı şeklinde yorumlandı.
 
OİB Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Sabuncu, gerçekleştirdikleri ziyarette Türk otomotiv yan sanayisini çok iyi tanıttıklarını ve BMW’nin Türkiye’den tedarikini artıracağına inandıklarını söyledi. TAYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Celal Kaya da Türk tedarikçilerinin özellikle Ar-Ge konusunda yaptıkları atılımları anlattıklarını ve BMW ile çalışmaya hazır olduklarını vurguladı. BMW Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Diess ise yeni projelerde Türk tedarikçileri ile işbirliklerini geliştirmek istediklerini vurgulayarak önümüzdeki dönemde işbirliği yapmayı planladıkları firmaları ve tesislerini yerinde görebilmek için Türkiye’ye geleceklerini aktardı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde