BM'de tarihi skandal! Bu ilk defa oluyor...

BM'de tarihi skandal! Bu ilk defa oluyor...

ABD Başkanı Donald Trump, BM Genel Kurulu'ndaki ikinci sıradaki konuşmasına geç kaldı.

BM'de tarihi skandal! Bu ilk defa oluyor...
16px
24px
25.09.2018 17:51
ABONE OLgoogle

Trump geç kaldığı için konuşması sırası Ekvator'a geçti.

Trump'ın biraz daha geç kalması durumunda, 4.sıradaki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha önce konuşacak.

Hürriyet'in New York ve BM Temsilcisi Razi Canikligil durumu şöyle yorumladı:

"ABD Başkanı Donald Trump, BM Genel Kurulu'ndaki ikinci sıradaki konuşmasına geç kaldığı için sırayı Ekvator'a kaptırdı.  Biraz daha gecikirse 4.sıradaki Erdoğan daha önce konuşacak. Bu ilk defa oluyor."

Trump sırasını kaybetmesinin ardından Genel Kurul salonuna geldi. Ekvator temsilcisinin konuşmasının ardından Trump konuşmasını başladı. Trump şunları söyledi:

"Benim yönetimim altında ABD tarihinde en fazla gelişmeyi kaydetti. (Salondan tepkiler geldi) Bu tepkinizi beklemiyordum. ABD'nin ekonomisi gelişiyor. Güvenliğimizi gittikçe arttırdık. Askeri gücümüzü en güçlü hale getirdik. ABD daha güçlü, daha güvenli, daha zengin bir ülke. İki yıl önce ben göreve başlamadan öncesine kıyasla. Biz bunları sadece ABD halkı için değil dünya için yapıyoruz. Ulusların komşularının haklarını koruduğu ortamlarda, güvenlik, barış ve özgürlük yükselişte olur."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde