BDDK'dan bankalara kredilerle ilgili 11 maddelik talimat

BDDK'dan bankalara kredilerle ilgili 11 maddelik talimat

BDDK, koronavirüs salgını sonrası normalleşme döneminde finansal kurumlara bireysel ve ticari müşterilere kolaylık sağlayacakları hususları iiçeren 11 maddelik talimat hazırladı.

BDDK'dan bankalara kredilerle ilgili 11 maddelik talimat
16px
24px
08.07.2020 11:39
ABONE OLgoogle

BDDK, salgın sonrası normalleşme döneminde finansal kurumlara bireysel ve ticari müşterilere kolaylık sağlayacakları hususları açıkladı.

BDDK’dan yapılan açıklamada "Bireysel ve ticari müşterilerin vade tarihi 2020 yıl sonuna kadar olan ödemelerine ilişkin öteleme talepleri karşılanmalı, ötelenen nakit akışları için güncel piyasa koşullarına uygun fiyatlama yapılmalı. Mevcut kredi limitlerine haklı ve somut gerekçeler olmaksızın bloke konulmamalı ve limitlerin kullanıma hazır halde tutulmasına özen gösterilmeli. Kredi kartı aidat tahsilatına itiraz eden müşterilerin talebi doğrultusunda tahsilat geçici bir süreyle ertelenmeli, makul ve somut gerekçeler olmaksızın kredi kartı limitleri kısıtlanmamalı. Mevzuatta belirtilen kurallardan daha ihtiyati ve sıkı uygulamalara gidilmemeli" denildi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sonrası normalleşme döneminde finansal kurumlara bireysel ve ticari müşterilere kolaylık sağlayacakları hususları bildirdi.

BDDK, banka ve banka dışı mali kuruluşlara normalleşme döneminde bireysel ve ticari müşterilere kolaylık sağlamaları konusunda 11 maddelik talimat hazırladı.

Kurum, ilgili kuruluşlardan, bireysel ve ticari müşterilerin vade tarihi 2020 yıl sonuna kadar olan ödemelerine ilişkin öteleme taleplerinin karşılanmasını ve ötelenen nakit akışları için güncel piyasa koşullarına uygun fiyatlama yapılmasını istedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde