BDDK'dan bankalara flaş yanıt!

BDDK'dan bankalara flaş yanıt!

Özkaynak kârlılığının gerilemesi, kredilerin yavaşlamasından şikayet eden bankalara BDDK'dan "Özkaynaklar güçlü, aktifler sağlam" yanıtı geldi.

BDDK'dan bankalara flaş yanıt!
16px
24px
27.05.2016 16:03
ABONE OLgoogle
Bankalar, sektöre yönelik düzenlemelerin etkisiyle kredilerin yavaşladığını, özkaynak kârlılığının gerilediğini ve takipteki alacakların arttığını belirterek BDDK'nın bu konularda harekete geçmesini istese de; bankaların rasyolarının iyi, özkaynaklarının güçlü, aktif kalitesinin de sağlam olduğunun altını çizen BDDK'dan ise olumlu bir sinyal gelmedi.

Türkiye Bankalar Birliği'nin (TBB) 59. Genel Kurulu'nda konuşan BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben de Türk bankacılık sektörünün düzenlemeler bakımından uluslararası standartlara uyum içinde olduğunu belirterek, "Hatta sektörün likidite hedef sermaye yeterliliği rasyosu, kredi kartları, banka kartları düzenlemeleriyle uluslararası platformda ön planda yer aldığını biliyoruz" dedi ve ekledi:

"Bankacılık sektöründe Mart 2016 itibarıyla 2.4 trilyon lira aktif büyüklüğüne ulaşılmıştır. Küresel belirsizliklere rağmen son bir yıllık dönemde yüzde 13.1 büyüme kaydeden sektör görece düşük olan büyüme potansiyelini sunmaya devam etmektedir. Sektörün finansal sağlamlık göstergeleri de güçlü bir görünüm arz ediyor. Kredilerin takibe dönüşüm oranı, likidite göstergeleri, yabancı para pozisyonundaki kaldıraç oranı makul düzeylerde seyretmekte, SYR uluslararası standartların öngördüğü asgari düzeyin üzerinde bulunmaktadır."

Akben, sektörünün öne çıkan özelliklerinden birinin de güçlü özkaynak yapısı olduğunu belirterek, Mart 2016 itibarıyla 273 milyar liraya ulaşan, kaliteli unsurlardan oluşan özkaynakların kurum tarafından yapılan diğer düzenlemelerle de gücünü koruduğunu belirtti.

Akben ayrıca, sektörün yüksek aktif kalitesi ile güçlü özkaynak yapısının da olduğunu kaydetti
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde