BDDK'dan Libya'da iş yapanlara iyi haber

BDDK'dan Libya'da iş yapanlara iyi haber

BDDK, Libya'da yerleşik gerçek ve tüzel kişiler ile Libya'da veya Libya'ya yönelik faaliyetleri bulunanlara kredi ödemesi için süreyi uzattı

BDDK'dan Libya'da iş yapanlara iyi haber
16px
24px
25.12.2012 09:57
ABONE OLgoogle

BDDK, Libya'da yerleşik gerçek ve tüzel kişiler ile Libya'da veya Libya'ya yönelik faaliyetleri bulunanlara kullandırılan kredilere yönelik yaptığı düzenlemenin süresini 31 Aralık 2013'e kadar uzattı.

 Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Libya'da yerleşik gerçek ve tüzel kişiler ile Libya'da veya Libya'ya yönelik faaliyetleri bulunanlara kullandırılan kredilere yönelik yaptığı düzenlemenin süresini 31 Aralık 2013'e kadar uzattı.

 BDDK'nın Bankalarca Kredilerin ve Diğer Alacakların Niteliklerinin Belirlenmesi ve Bunlar İçin Ayrılacak Karşılıklara İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yönetmelikle Libya'da yerleşik gerçek ve tüzel kişiler ile Libya'da veya Libya'ya yönelik faaliyetleri bulunan gerçek ve tüzel kişilere kullandırılan kredilerle ilgili geçici 5. maddede değişikliğe gidildi. Buna göre "Libya'da yerleşik gerçek ve tüzel kişiler ile Libya'da veya Libya'ya yönelik faaliyetleri bulunan gerçek ve tüzel kişilere bankalarca kullandırılan krediler ve diğer alacaklar hakkında uygulanan tedbirlerin süresi 31 Aralık 2013 tarihine kadar uzatıldı. Mevcut uygulama 31 Aralık 2012 tarihinde sona eriyordu.

Aynı şekilde, bankalarca denizcilik sektöründe kullanılmak üzere kullandırılan krediler ve diğer alacaklar ile ilgili alınan kararlar da 31 Aralık 2013 tarihine kadar uzatıldı. Yönetmelik bugünden itibaren yürürlüğe girdi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde