BDDK'da perşembe günü ne yaşandı?

BDDK'da perşembe günü ne yaşandı?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), geçen perşembe günü rutin toplantılarından birini gerçekleştirdi.

BDDK'da perşembe günü ne yaşandı?
16px
24px
22.09.2014 07:32
ABONE OLgoogle
17 Aralık sonrası Bank Asya aleyhinde sistematik lince dönüştürülen iftira ve karalama kampanyasında başı çeken medya organları toplantının yapılacağı gün kasıtlı haberlerle üst kurulu baskı altına almaya çalıştı. Bazı yayın organları, kurulun Bank Asya'nın geleceğine ilişkin nihai kararı perşembe günü vereceğini yazmasına rağmen, geçtiğimiz gün açıklanan kurul kararları arasında Bank Asya'nın adı bile geçmedi.

    Üst kurulun perşembe günü gerçekleştirdiği rutin toplantının kararları Resmî Gazete'de yayımlandı. Kurul, Akbank'a Ak Finansal Kiralama, Ak Yatırım Menkul Değerler, Ak Portföy Yönetimi, Akbank AG ve Akbank-Dubai Limited'e risk yönetimi alanında destek/danışmanlık hizmeti verilmesi hususunda izin verdi.

Aynı toplantıda Garanti Bankası'na da Portföy Yönetimi AŞ ile acentelik tesis ederek ‘acentelik' faaliyetinde bulunulması hususunda izin verilmesine karar verildi. Rutin toplantıda alınan bir diğer karar ise Denizbank'la ilgili izinleri içeren konularda oldu. 17 Aralık büyük yolsuzluk soruşturması sonrasında iftira ve karalama içerikli haberlerle Bank Asya'yı hedef alan medya organlarının, ‘kurulun bu konuda nihai kararı bu toplantıda vereceğine yönelik haberler' ise yalan çıktı. Kurulun kararları arasında Bank Asya ile ilgili hiçbir kararın olmaması ise bu haberin kurulu baskı altına almak amacıyla yapılmış olabileceği düşüncesini akıllara getirdi.

Geçtiğimiz günlerde bir televizyon programına katılan Bank Asya Genel Müdürü Ahmet Beyaz, 17 Aralık'tan bu yana maruz kaldıkları karalama kampanyasına karşı, her bir iftiraya cevap yetiştirmek yerine işlerine bakmayı tercih ettiklerini söylemiş, “Arkadaşlarla konuştuk ve bunlara verilecek en güzel cevabın dimdik ayakta durmak, ülkemize en güzel şekilde hizmet etmek olduğuna karar verdik.” demişti. Sektörde 51 bankanın faaliyet gösterdiğini, Bank Asya'nın bunlar arasında 13. en büyük konumunda olduğunu aktaran Ahmet Beyaz, 10 aydır süren karalama kampanyalarına rağmen hiçbir müşterilerini mağdur etmediklerini vurgulamıştı.

Koray Tekin/Zaman
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde