BDDK’da mevduat çekilecek korkusu

BDDK’da mevduat çekilecek korkusu

BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından satışa çıkarılan Bank Asya için henüz bir talip gelmediğini söyledi.

BDDK’da mevduat çekilecek korkusu
16px
24px
07.06.2016 04:23
ABONE OLgoogle
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından satışa çıkarılan Bank Asya için henüz bir talip gelmediğini söyledi. Verdiği röportajda Akben, “Bize gelen yok, TMSF’ye başvuran var mı? Onlara sormak lazım” dedi.

Ön yeterlilik başvuru süresinin 10 Haziran’da dolduğunu ve bu süre içinde başvuru olabileceğini hatırlatan Akben, “Talipli çıkar mı sizce?” sorusuna şöyle yanıt verdi:“Bankanın mevduatı eridi. O yapının paralarının büyük bölümü 100 bin TL’nin altındaki hesaplardan oluşuyor. Talipli olacak kişi ‘Biz burayı alırsak mevduat çekişi yaşanır mı’ diyebilir. Diyelim ki, bankayı aldı, herkes kapısına dayandı parasını çekmek istiyor. O zaman sadece lisansı almış olacak. Onu ben de veriyorum.” dedi.

Davalar sonuçlanmadan satış yapılamaz

Bank Asya ortaklarının avukatı Süleyman Taşbaş ise satış sürecinin sağlam deliller üzerine inşa edilmediğini ilerde çok büyük sıkıntılara yol açabileceğini belirtti. 3 Şubat 2015 ve 29 Mayıs 2015’te BDDK’nın aldığı kararlara ilişkin davalar açtıklarını hatırlatan Taşbaş, “Ortakların belgeleri teslim etmediği ve bankanın ortaklık yapısının şeffaf olmadığı gerekçesiyle alınan kararların iptaline yönelik davalar açtık. Bu davalar sonuçlanmadan bu satış yapılamaz. Aksi takdirde satış iptal olabilir.” dedi.

Bankaya talip olup olmadığı yönündeki sorulara da cevap veren Taşbaş, “Bize bazı duyumlar geliyor ancak resmi olmadığı için bir şey söyleyemiyoruz.” ifadelerini kullandı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde