BDDK'da ilginç gelişme: Başkan izne çıktı

BDDK'da ilginç gelişme: Başkan izne çıktı

Bank Asya ile ilgili adım atması beklenen BDDK'da Başkan Mukim Öztekin, 15 gün izne ayrıldı. Bankaya 1 milyar TL aktarırken, para girişleri incelemeye alındı

BDDK'da ilginç gelişme: Başkan izne çıktı
16px
24px
19.09.2014 08:25
ABONE OLgoogle
Bank Asya'yla ilgili gözlerin çevrildiği Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nda (BDDK) ilginç gelişmeler yaşanıyor. Edinilen bilgilere göre, BDDK Başkanı Mukim Öztekin sağlık sorunlarını gerekçe göstererek hafta başında 15 günlüğüne izne ayrıldı. 

Bank Asya'ya hafta başından bu yana 1 milyar TL'nin üzerinde para girişi oldu. Bank Asya'ya para aktaranlar arasında Zaman Gazetesi'nin eski sahibi Ali Akbulut ve Mustafa Özcan ile birlikte Fethullah Gülen'in bütün maddi işlerinin yürüten Ali Çelik de bulunuyor. Akbulut'un 10 milyon, Ali Çelik'in ise 5 milyon TL para yatırdığı öğrenildi. 

MASAK DEVREYE GİRECEK 

Bank Asya'da üçlü denetim başlatan Uygulama Dairesi Başkanlığı ile 3 ve 4'üncü Denetim Daire Başkanlıkları gelen paraların kaynağını araştırıyor. Yüklü miktarlardaki girişler incelemeye alındı. Şüpheli para trafiği olması durumunda MASAK devreye girecek. 

O BANKA ZATEN BATMIŞ

Parti içinde hükümete muhalefet yapamadığı için eleştirilirken konu Bank Asya olunca Başbakan Ahmet Davutoğlu'na tehdit unsurları içeren bir mektup gönderen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan cevap geldi. TÜSİAD'ın YİK toplantısına onur konuğu olarak katılan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun "Bank Asya'yı batırıyorsunuz" ithamlarına karşın, "Bir bankanın batırılması için çalışılmıyor. O banka zaten batık. Taşıma suyla ayakta durmaya çalışıyor" şeklinde yanıt verdi. 26 bankanın battığı dönemini hatırlatan Erdoğan, "Şu anda bankalarımızın geldiği nokta, ortada. Şimdi bu batan finans kuruluşunu biz de o dönemde olan yanlışları tekrarlayarak aynen devam mı ettirelim? Bir de sayın Başbakan'a, onun yanında da işte 'yüksek rakımlı' yerden bahsediyor. Pek alışık değil. Oralara gelmesi de mümkün olmayacak" dedi.

BORSADA YÜKSELİŞ

Borsa İstanbul'daki işlem sırası hafta başında açılan ve üç işlem gününde yüzde 48.3 düşerek hisse fiyatı 0.64 liraya gerileyen Bank Asya'da dün dikkat çekici hareketler yaşandı. Sabah açılışta yüzde 11 oranında değer kaybederek 0.57 liraya kadar gerileyen Bank Asya hisseleri, 5 dakika içerisinde, 'paralel emirler'le sert bir şekilde yükseldi. Bank Asya hisseleri ilk seansta, taban fiyatına göre yüzde 24.5 artarak 0.71 liraya çıktı. Borsa İstanbul Yönetimi saat 14:14'te ikinci seans başlamadan önce hissedeki işlemleri durdurdu. İlk seansta 32.4 milyon adet işlem gerçekleşirken alımların büyük bir bölümünün, haftanın ilk üç gününde olduğu gibi Asya Yatırım Menkul Değerler tarafından gerçekleştirmesi dikkat çekti. 

ASYA YATIRIM ALDI 

Dün Asya Yatırım 6.2, Bizim Menkul 1.1 milyon adet net alım yaptı. Borsa Yönetimi, Bank Asya'nın işlem sırasını saat 14.45'te tekrar açtı fakat saat 15.51'de işlemler tekrar durduruldu. İşlemler durdurulduğunda Bank Asya hisseleri yüzde 7.81'lik yükselişle 0.69 liradan işlem görüyordu. Hissedeki işlem miktarı ise 37.9 milyon adete ulaşmıştı.

Sabah
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde