BDDK: Yurt dışındaki odaklar döviz üzerinden spekülasyon yapıyor

BDDK: Yurt dışındaki odaklar döviz üzerinden spekülasyon yapıyor

BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, dolar/TL kurunun rekor seviyelere çıkmasını yurt dışı odaklara yorumladı

BDDK: Yurt dışındaki odaklar döviz üzerinden spekülasyon yapıyor
16px
24px
09.01.2017 16:06
ABONE OLgoogle

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, dolar/TL kurunun rekor seviyelere çıkmasını yurt dışındaki odaklara bağladı...

"Dövizdeki hareketliliğin arkasında çok büyük hacimler olmadığını görüyoruz" diyen Akben, " Yurt dışındaki odaklar, döviz üzerinden spekülasyon yapıyorlar" dedi.

Bugün yayınladığı raporda "Türk bankaların varlık kalitesinin kötüleşecek" diyen Moody'sle ilgili olarak Akben şunları söyledi:

Dolar durdurulamıyor, 4 liraya doğru koşuyor

"Son açıklamasından bugüne çok önemli bir değişiklik olmadığını görüyoruz. Bankalarımızın gerek tahsili gecikmiş alacakları, gerek varlık kalitelerinde önemli bir bozulma görmüyoruz. Sermaye yeterlilik rasyosunda önemli bir kırılma, bozulma yok. Bu açılardan baktığımızda, Moody's'in açıklamasını kasıtlı buluyoruz."

Akben, sermaye kontrolüne ilişkin iddialar ile ilgili olarak da " Asla, kesinlikle öyle bir şey söz konusu değil" ifadesini kullandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde