BDDK: Onlarca kişi hakkında suç duyurusunda bulunduğumuz iddiaları gerçeği yansıtmıyor

BDDK: Onlarca kişi hakkında suç duyurusunda bulunduğumuz iddiaları gerçeği yansıtmıyor

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan (BDDK) 'Onlarca kişi hakkında suç duyurusunda bulunduğumuz iddiaları gerçeği yansıtmıyor' açıklaması geldi.

BDDK: Onlarca kişi hakkında suç duyurusunda bulunduğumuz iddiaları gerçeği yansıtmıyor
16px
24px
15.06.2019 09:18
ABONE OLgoogle

BDDK, 50'den fazla kişiye dava açıldığı haberini yalanladı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada sadece haberi yapanlar hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına başvurulduğu belirtildi ve "Söz konusu haber ile ilgili olarak Kurumumuzun 14.08.2018 tarihli suç duyurusu ile 'itibarın zedelenmesi' suçunu işleyen Benjamin Harvey, Kerim Karakaya ve Fercan Yalınkılıç isimli kişiler ile tespit edilecek diğer sorumlular hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına başvuruda bulunulmuştur. Sonuç olarak, Kurumumuzun söz konusu haberler hakkında yorum yapan sanatçı ve ekonomistleri de davaya dâhil etmek suretiyle onlarca kişi hakkında suç duyurusunda bulunduğu yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır" denildi.  BDDK'dan onlarca kişiye suç duyurusu: Aralarında gazeteci ve sanatçılar da var

Açıklamanın tamamı şu şekilde: 

Türk Lirası'ndaki ani değer kaybının Türk bankaları üzerindeki etkisi hakkında bir haber hazırlayan iki Bloomberg muhabiri aleyhine, 2 ila 5 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldığı duyurulmuştu. 

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) şikayeti üzerine hazırlanan iddianamede, muhabirler Kerim Karakaya ve Fercan Yalınkılıç'ın Ağustos 2018'de yaptıkları haberle, Türkiye ekonomisinin ‘istikrarını zayıflatmaya çalışması’ söz konusu davaya gerekçe olarak gösterildiği belirtilmişti. 

BDDK'nın sadece haberleri yapanlara değil, bu haberler hakkında yorum yapan sanatçı ve ekonomistleri de davaya dahil ettiği ifade edilmişti. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde