BDDK Murakıpları'na operasyon: 18 gözaltı

BDDK Murakıpları'na operasyon: 18 gözaltı

30 Kurul Murakıbı hakkında gözaltı kararı verildi. 18 Murakıp gözaltına alındı.

BDDK Murakıpları'na operasyon: 18 gözaltı
16px
24px
30.07.2016 04:57
ABONE OLgoogle
Fethullahçı Terör Örgütü'nün Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'ndaki (BDDK) yapılanmasına ilişkin soruşturma çerçevesinde 30 Kurul Murakıbı hakkında gözaltı kararı verildi. 18 Murakıp gözaltına alındı.

FETÖ/PDY'nin Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'ndaki (BDDK) yapılanmasına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı.

Soruşturma savcılığı, 30 BDDK Murakıbı hakkında gözaltı kararı verdi. İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 30 şüphelinin adreslerinde arama ve gözaltı işlemi yaptı.

18 KİŞİ GÖZALTINDA

Şüphelilerden 18'î gözaltına alındı. Diğer şüpheliler ise adreslerinde bulunamadı. Adresinde bulunamayan şüpheliler hakkında yakalama kararı çıkarılacağı öğrenildi. Adreslerde yapılan aramalarda digital ve yazılı belgelere el konuldu. Şüphelilere yönelik suçlamanın Fethullahçı Terör Örgütü adına kurumda iş ve işlem yapmak, örgüt adına hareket etmek olduğu öğrenildi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde