BDDK İstanbul'da bina kiralayacak

BDDK İstanbul'da bina kiralayacak

BDDK, İstanbul'da yeni bir bina kiralayarak mevcut Ankara ve İstanbul binalarının tek bir merkezde toplanmasına karar verdi

BDDK İstanbul'da bina kiralayacak
16px
24px
27.01.2016 13:43
ABONE OLgoogle
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kurumun faaliyetlerinde yaşanan yönetimsel bölünmüşlüğü ortadan kaldırmak ve denetimi altındaki kuruluşlarla daha yakın çalışma ortamının sağlanması amacıyla İstanbul'da yeni bir bina kiralanarak mevcut Ankara ve İstanbul binalarının tek bir merkezde toplanmasına karar verdi.

BDDK'dan yapılan açıklamada, Resmi Gazete'de 25 Şubat 2011 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren değişiklikle, İstanbul Finans Merkezi Projesi kapsamında BDDK'nın merkezinin İstanbul olarak belirlendiği hatırlatılarak şöyle denildi:

"...Kurum faaliyetlerinin iki ayrı şehirde bulunan binalarda yürütülmesi yönetimsel açıdan bölünmüşlüğe neden olmaktadır. Diğer taraftan, İller Bankası ve Türkiye Kalkınma Bankası hariç sektördeki bankaların tamamı ile Kurumun denetimi altındaki banka dışı kuruluşlar faaliyetlerini İstanbul'da sürdürmektedir. İstanbul Finans Merkezi Projesi kapsamında kamu bankaları da merkezlerini İstanbul'a taşımışlardır."

"Bu çerçevede, BDDK'nın faaliyetlerinde yaşanan yönetimsel açıdan bölünmüşlüğü ortadan kaldırmak ve denetimi altındaki kuruluşlarla daha yakın çalışma ortamının sağlanması amacıyla Kurumumuzca İstanbul'da yeni bir bina kiralanarak mevcut Ankara ve İstanbul binalarının tek bir merkezde toplanmasına karar verilmiştir."
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde