BDDK, ING Banka da 'HAYIR' dedi

BDDK, ING Banka da 'HAYIR' dedi

İş Bankası'nın temettü dağıtımına izin vermeyen BDDK, ING Bank'ın da talebini uygun bulmadı ve reddetti.

BDDK, ING Banka da 'HAYIR' dedi
16px
24px
13.03.2019 06:27
ABONE OLgoogle

BDDK'nın karlı geçen 2018 yılı karlarının temettü olarak dağıtılması konusunda net tavrına rağmen bankalar "ya geçerse"misali başvurularını yapmaya devam ediyor.  İşte bu bankalardan biri de Hollanda sermayeli ING Bank. Banka'nın temettü dağıtım kararı BDDK tarafından reddedildi.

Bankadan KAP'a şu açıklama yapıldı:  Erdoğan ‘Hisseler devrolacak’ demişti: İş Bankası’nın kar dağıtım talebi reddedildi

"Bankamız, bankacılık mevzuatı çerçevesinde kâr dağıtımı izni için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na başvuruda bulunmuştur. Kurum, bankacılık sektörünün geneline ilişkin özkaynak yapısının olabildiğince güçlü tutulmasına yönelik ihtiyatlı politikası paralelinde Bankamız net dönem kârının nakden dağıtılması talebini uygun bulmamıştır.   İş Bankası’ndan sonra Garanti Bankası da kar payı dağıtmayacağını duyurdu

Bu çerçevede, Bankamız Yönetim Kurulu'nun 12.03.2019 tarihli kararına istinaden, 1.061.760.183,81 TL tutarındaki dağıtılabilir net dönem karının yedek akçeler ayrıldıktan sonra kalan tutarının Olağanüstü Yedek Akçeler Hesabına aktarılmasına ilişkin hazırlanan 2018 yılı kâr dağıtım önerisi ve kâr dağıtım tablosu, ekte yer aldığı şekliyle Genel Kurul'un onayına sunulacaktır"

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde