BDDK Başkanı istifa edecek mi?

BDDK Başkanı istifa edecek mi?

BDDK Başkanı Öztekin’in ciddi sağlık sorunu nedeniyle çalışamaz durumda olduğu ve bu nedenle ameliyat edileceği kaydedildi.

BDDK Başkanı istifa edecek mi?
16px
24px
22.09.2014 05:28
ABONE OLgoogle
İzne ayrılması katılım bankası Bank Asya’yla ilgili gelişmelere bağlanan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mukim Öztekin’in yarın önemli bir ameliyat olacağı öğrenildi.

İzne ayrılması katılım bankası Bank Asya’yla ilgili gelişmelere bağlanan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mukim Öztekin’in yarın önemli bir ameliyat olacağı öğrenildi. Öztekin’in ciddi sağlık sorunu nedeniyle çalışamaz durumda olduğu ve bu nedenle ameliyat edileceği kaydedildi.

Öztekin’in 12 Eylül 2014’te tansiyon ve göz problemiyle ilgili bir sorun nedeniyle hastaneye başvurduğu ve beyninde tümör teşhis edildiği öğrenildi. Konuyla ilgili görüştüğümüz BDDK Basın Sözcüsü Osman Uzun, “Ciddi bir ameliyat. Bu hafta olması bekleniyor. Ancak istifası gündemde değil” diye konuştu.

AYRILMASI BEKLENİYOR

Ancak Başkan Öztekin’in sağlık sorunlarının bir süre daha devam edeceği ifade edilirken bu nedenle bugün istifa etmesi beklentiler arasında. BDDK’da Öztekin’in yerine kimin başkan olacağı konusunda ise henüz bir bilgiye ulaşılamadı. 22 Haziran 2012’de BDDK Başkanı olarak atanan Mukim Öztekin, 1965’te Pasinler’de doğdu.

Öztekin, 1988-2000 yılları arasında Garanti Bankası, Albaraka Türk, Asya Finans Kurumu’nda müfettiş yardımcısı, müfettiş, şube ve birim müdürü görevlerinde bulundu. Asya Finans Kurumu’nda 2000-2004 yılları arasında genel müdür yardımcısı olarak görev yapan Öztekin, Mayıs 2004’ten beri Ziraat Finansal Kiralama Genel Müdürlüğü görevini yürütüyordu. Kısa süre BDDK üyeliği yapan Öztekin, son olarak TMSF Yönetim Kurulu Üyeliği’ne atanmıştı.

Rahim Ak/Habertürk
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde