BDDK Başkanı Akben: Üç bankanın işlem yasağı kalkabilir ama soruşturma sürecek

BDDK Başkanı Akben: Üç bankanın işlem yasağı kalkabilir ama soruşturma sürecek

BDDK, Türk bankalarına TL yükümlülüklerini vadesinde yerine getirmeyen BNP Paribas SA, Citibank NA, UBS AG'ye işlem yasağı getirdi.

BDDK Başkanı Akben: Üç bankanın işlem yasağı kalkabilir ama soruşturma sürecek
16px
24px
10.05.2020 17:37
ABONE OLgoogle

BDDK Başkanı Akben, manipülasyon girişimlerine karşı koymaya kararlılıkla devam edeceklerini söyledi. Akben üç bankaya işlem yasağına ilişkin, "Üç banka yükümlülüklerini yerine getirdiği takdirde işlem yasağı kaldırılabilir ama soruşturma sürecek" ifadesini kullandı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, "Manipülasyon girişimlerine karşı koymaya kararlılıkla devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

BDDK'dan üç yabancı bankaya işlem yasağı Üç bankanın yükümlülüklerini yerine getirdiği takdirde işlem yasağının kaldırılabileceğini ama soruşturmanın süreceğini belirten Akben, şöyle konuştu:

"Finansal istikrarın zarar görmemesi için AB normlarında tedbir aldık. Yönetmeliğinin muhatabı manipülatif bankacılık işlemleridir. Amacımız haber ve analize dayalı yorumları engellemek değildir. Salgın şartları düzeldiğinde uygulamalar eski haline dönecek. Bankaların asli fonksiyonlarını yerine getirmeye dönük yaklaşımımız devam edecektir."

Akben, "Bu dönemde finansal sistemin tüm paydaşlarının üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmelerini ve sektör düzenlemelerinin etrafından dolanma çabası içinde olmamalarını bekliyor ve bunun 7/24 takibinde olacağımızı da tüm paydaşlara bir kez daha hatırlatmak istiyorum" dedi. İşlem yasağı konulan bankalardan ilk yorum: BDDK’nın kararı gökten zembille indi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde