‘BÇG, karargâhın eksi birinci katındaydı’

‘BÇG, karargâhın eksi birinci katındaydı’

Tutuklanan emekli askerler Sincan Cezaevi’ne, muvazzaflar ise Mamak Askeri Cezaevi’ne konuldu.

‘BÇG, karargâhın eksi birinci katındaydı’
16px
24px
22.04.2012 06:15
ABONE OLgoogle

28 Şubat soruşturmasının ikinci dalgasında gözaltına alınan dönemin Genelkurmay Genel Sekreteri emekli Tümgeneral Erol Özkasnak’ın da aralarında bulunduğu 8 kişi tutuklandı. Böylece, soruşturma kapsamında tutuklananların sayısı 26’ya çıktı.

Tutuklanan albaylardan Ahmet Dağcı, BÇG’nin Genelkurmay Karargâhı’nın eksi birinci katında bulunduğunu ve burada aynı zamanda Silahlı Kuvvetler Komuta Harekât Merkezi’nin de yer aldığını söyledi.

Özel yetkili savcı Mustafa Bilgili tarafından yürütülen soruşturmada perşembe günü gözaltına alınan 11 kişinin adliye işlemleri cumartesi gecesi tamamlandı. Savcı Bilgili, ifadesini aldığı tüm zanlıların tutuklanmasıni istedi. Nöbetçi Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi Yargıcı Muhammet Alabaş, 11 zanlıdan emekli kıdemli albaylar Yaşar Bülent Aksaray ve İbrahim Reşit Çağın ile emekli Yarbay Güneş Kıral’ı “mevcut delil durumunu” dikkate alarak serbest bıraktı.

Erol Özkasnak, Kurmay Albay Seyfullah Sönmez ile albaylar Mustafa İhsan Tavazar, Mustafa Hakan Bural ve Ahmet Dağcı, emekli albaylar Osman Bülbül, Bahattin Çelik ve Veli Seyit ise “haklarında kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların bulunması ve kaçma şüpheleri” gerekçesiyle tutuklandı. Emekli askerler Sincan Cezaevi’ne, muvazzaf 4 subay ise Mamak Askeri Cezaevi’ne konuldu. Tutuklanan 4 muvazzaf asker, mahkemede kendilerini şöyle savundular:

Seyfullah Sönmez: 1997’nin temmuz ayında Ankara’da Başbakanlık Askeri Başdanışmanlığı’na hava proje subayı olarak atandım. O dönem hükümete karşı yapıldığı iddia edilen eylemi işlemem veyahut da bu eyleme katılmam mümkün değildir. Çünkü ben Ankara’da göreve başladığımda hükümet değişikliği gerçekleşmişti.

Mustafa İhsan Tavazar: İddia edildiği gibi BÇG adı verilen bir birimde görev yapmadım. Böyle bir birimden o tarihte haberdar da değildim. Daha sonra basın yayın organlarından BÇG adı verilen bir oluşumdan haberdar oldum.

Mustafa Hakan Bural: 1996 Ağustos’ta Erzurum’dan Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı’na tayin oldum. Göreve başladığımda İç Güvenlik Plan Harekât Şubesi’nde geçici olarak görevlendirildiğimi biliyordum. Daha sonra çalıştığım birimin BÇG olarak adlandırıldığını öğrendim.

Ahmet Dağcı: 1996’da Genelkurmay İç Güvenlik Harekât Dairesi Başkanlığı’nda geçici olarak görevlendirildim. Görev başladığım birimin BÇG olarak adlandırıldığını bilmiyordum.  Alican Uludağ/Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde