Aziz Yıldırım için şok karar

Aziz Yıldırım için şok karar

Sarı-lacivertli takımda UEFA’nın vereceği karar beklenirken, 5. Asliye Mahkemesi’nden şok karar geldi.

Aziz Yıldırım için şok karar
16px
24px
25.06.2013 13:55
ABONE OLgoogle

5. Asliye Mahkemesi Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile yönetim kurulu üyeleri Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu’nu kulüp üyeliklerinden uzaklaştırdı.

Fenerbahçe kongre üyesi Recep Özcan'ın açtığı dava sonucu Başkan Aziz Yıldırım, Asbaşkan İlhan Ekşioğlu ve Hukuk İşleri Sorumlusu Şekip Mosturoğlu'nun kulüp üyelikleri, mahkeme bitene kadar tedbiren donduruldu.

TEMYİZ YOLU AÇIK

Üç isi görevlerinden uzaklaştıran 5. Asliye Mahkemesi, sarı-lacivertli kulübe kayyum atanması talebini reddetti. Uzaklaştırma kararına temyiz yolunun açık olduğu öğrenildi.

YILDIRIM'IN YERİNE KİĞILI

Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Abdullah Kiğılı, mahkeme sonuçlanana kadar Aziz Yıldırım'ın yerine başkanlık görevini yürütecek.

ÖNCE VALİLİK SONRA MAHKEME

Futbol Federasyonu eki Disiplin Kurulu Başkan Vekili olan ve Ali Şen döneminde Fenerbahçe'de asbaşkanlık yapan Recep Özcan, kayyum atanmasını talep ederek üç Fenerbahçeli yöneticiye dava açmıştı. Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği Tüzüğü'nü gerekçe gösteren Özcan, dilekçesinde tüzüğün 6. maddesi a fıkrasında "Kötü şöhret sahibi olanlar" ibaresinin yer aldığını kaydederek Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu'nun Fenerbahçe Spor Kulübüne üye olamayacaklarını kaydetmiştii. Özcan, kulüpte usulsüzlükler yapıldığı gerekçesiyle Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın görevden alınması için İstanbul Valiliği'ne de başvuru yapmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde