Aziz Yıldırım haklı çıktı! Gümüşdağ'dan Katarlı beIN Sports’a 1.4 Milyarlık dev kıyak

Aziz Yıldırım haklı çıktı! Gümüşdağ'dan Katarlı beIN Sports’a 1.4 Milyarlık dev kıyak

Transferlere ödediği para ile dikkat çeken Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ’ın, beIN Sports’a büyük bir kıyak yaptığı ortaya çıktı.

Aziz Yıldırım haklı çıktı! Gümüşdağ'dan Katarlı beIN Sports’a 1.4 Milyarlık dev kıyak
16px
24px
10.01.2018 07:26
ABONE OLgoogle

Katarlılara satılması gündemde olan ve transferlere büyük paralar harcayan Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ’ın, Süper Lig yayınlarındaki ihalede kuru sabitlemesi beIN Sports’a yaradı.

21 Kasım 2016 günü Süper Lig ve TFF 1. Lig yayınlarına 500 milyon Dolar teklif vererek ihaleyi kazanan beIN Sports, kurun 3,26’dan sabitlenmesinden dolayı büyük bir kar etti. Kurun sabitlenmesi şu an 3.74’lere kadar çıkan dolar kurundan ötürü kulüpleri ise ciddi zarara uğrattı.

Zamanın Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı olan Göksel Gümüşdağ da bu ihalede etkin rol alanların başında geliyordu. Kurun 3,26’dan sabitlenmesini isteyen Gümüşdağ, böylece Katarlı yayıncı kuruluşa büyük bir yarar getirdi. KDV dahil 5 sezon için ödenecek tutar 3 milyar doları buluyor. 3,26’lık kurdan hesaplanınca 5 sezonda 9 milyar 780 milyon TL kulüplere ve devlete dağıtılacak. Dolar kuru şu an 3,74’e kadar çıkarken, 3,26’dan yapılan kur sebebiyle 5 yıl için 11 milyar 180 milyon TL devlete ve kulüplere para ödemesi gerekecek olan beIN Sports, sabit kur nedeniyle yaklaşık 1,4 milyar TL kar etti. Katarlı yayıncı kuruluş, 3.26’lık kurdan hesaplandığı zaman kulüplere 5 sezonda toplam 9 milyar 780 milyon TL dağıtacak  Canlı yayında büyük kavga: Yıldırım'dan Gümüşdağ'a şok sözler

KATAR İDDİALARINI REDDETMEDİ

Süper Lig yayınlarını 5 yıllığına satın alan beIN Sports’un Başakşehir’i satın alacağı iddialı hakkında geçtiğimiz günlerde konuşan Gümüşdağ, şu ifadeleri kullanmıştı: “Uluslararası şirketler nasıl ortaklık, evlilik yapıyorsa biz de böyle bir yapı bulursak bu ortaklığa açık olduğumuzu söylüyoruz. Kulübümüzün ekonomisini daha da büyütmek için böyle bir şey olabilir. Türkiye’de bir model oluruz. Tamamının satılması ise söz konusu değil'

ARDA İLE PRENSİPTE ANLAŞTIK

Medipol Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, Arda Turan ile prensipte anlaştıklarını, Barcelona Kulübü ile de anlaşma sağlandığı taktirde transferi gerçekleştireceklerini açıkladı.

Gümüşdağ, kulüp internet sitesine yaptığı açıklamada, “Arda’nın arzulu ve hırslı, bize karşı çok istekli olması, kulübün oyuncuyu bize vermeye sıcak bakması, bizim için büyük bir maliyet olmasına rağmen, özellikle iki büyük sponsorumuzun bu transferin gerçekleşebilmesi için yapmaya hazır olduğu büyük fedakarlıklar sebebiyle prensipte olumlu bir izlenimle geri dönüyorum” diye konuştu.

Burak Özcan/Aydınlık

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde