Aziz Yıldırım: Seni vurdururuz diye tehdit ediyorlar

Aziz Yıldırım: Seni vurdururuz diye tehdit ediyorlar

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda düzenlediği basın toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu

Aziz Yıldırım: Seni vurdururuz diye tehdit ediyorlar
16px
24px
27.05.2015 12:01
ABONE OLgoogle
Cumartesi günü gerçekleşecek Olağan Kongre'de tekrar aday olduğunu açıklayan Yıldırım, bugün gazetelerde yer alan muhalefet ilanlarından sonra bu kararı verdiğini belirtti. 7 Temmuz'da gerçekleşecek 'şike davası' duruşmasına da dikkat çeken Başkan Yıldırım, "Mahkeme olumlu ya da olumsuz ne karar verirse versin o gün genel kurulu toplayacağım ve başkanlığı bırakacağım" dedi.

Hepiniz hoş geldiniz... Buradaki düşüncelerimi, Fenerbahçe'yle ilgili geleceğimi konuşacaktım. Ancak bugün gazetelerdeki ilanları görünce konuşmamın tüm şekli değişti.

"BENİ VURDURACAKLARINI SÖYLÜYORLAR"

"Rızanla bırak" diyorlar... Beni tehdit ediyorlar. Başkanlığı bırakmazsan beni vuracaklarını söylüyorlar. Tehditle kimseyi gönderemezsiniz. Burası Cumhuriyettir. Burada padişahlık olmaz. Demokrasi vardır. Gelir aday olursunuz, sizi seçerlerse yönetirsiniz. Her söylediğim cümlenin arkasındayım. Benim adım Aziz Yıldırım...

"DAVA OLUMSUZ BİTERSE KULÜP ÜYELİĞİNDEN İSTİFA EDERİM"

Fenerbahçelilere hiçbir şey vaat etmiyorum. Benim tek bir davam var. Fenerbahçe Spor Kulübü'nün üzerine atılan lekenin temizlenmesi... Mahkememiz 7 ya da 8 Temmuz'da... Olumlu ya da olumsuz bir karar verecek.

Olumsuz karar çıkarsa zaten ben Fenerbahçe Spor Kulübü üyeliğinden istifa ederim. Bu şekilde devam edemem.

"BUNLAR İYİ YÖNETECEKSE BUGÜN DE BIRAKIRIM"

Ancak bunların iyi iş yapacağını bilsem bugün bırakırım. Ben geçen sene transfer yapardım. Kulübü 50 milyon euro borca sokardım.  Ama kulübün geleceği olmazdı. 3 tane bacaksız zibidiye hesap vermem. Ben böyle tehditlerden korkmam. Bunlar beni tanımamışlar! Her şeyi yaparım, hiç korkmadan. Bunlar beni tehdit edemezler! Tehditler beni yıldırmaz, kamçılar. Kongreye gelirler, listelerini yaparlar. Projelerini sunarlar...  Mahkeme kararının ertesi günü kongre kararı alacağım!

"FUTBOLDA YA BİRİNCİYİZ YA DA İKİNCİ..."

Fenerbahçe futbolda hep ya birinci, ya da ikinci oluyor... Basketbolda her sene Final Four'a çıkacak mıyız? diye soruluyor. Ben hapisteyken voleybolda dünya şampiyonu olduk. Futbol takımı şampiyon olmuş, olmamış. Galatasaray 13 sene şampiyon olmadı!

"BE ŞEREFSİZLER!"

Futbolculara protesto, saldırı yapıyorlar. Be şerefsizler! Bu takım Rize'de kurşunlandı. Bu isimsiz ilanları verenler mi futbolcuların arkasında durdu?

"ÇAPULCULAR BAŞA GELEMEYECEK"

Bu kulüpte değerli insanlar var, onlarla konuşuyorum, onlar başkan olabilir. Ama bu çapulcular başa gelemeyecek. Bu ilanı yazanı da sabah aradım. Uzun yıllar benim yanımda çalıştı.  "Utanmadın mı?" dedim. Bir şey söyleyemedi. Hulusi'yi de aradım. Karşıma çıkamıyorlar. Korkuyorlar.

"BEN BIRAKSAM FENERBAHÇE 3 AYSONRA KONGREYE GİDER"

"Sen aday olma, ortak aday gösterelim." diyorlar...  Kim bu ortak adayınız ya açıklayın da görelim. Fenerbahçe'yi benden iyi bilen var mı? Diyelim yönetime geldiniz. Hangi bütçeyle geleceksiniz? Neler yapacaksınız? Bu ilanı verenler için söylüyorum. Bunlar yönetime gelirse Fenerbahçe 3 ay sonra kongreye gider.

"30 MİLYON DOLAR CEBİMDEN PARA VERDİM"

30 milyon dolar cebimden para verdim. Fenerbahçeliler alıştı. Anelka, Ortega, Alex, Baliç.. 9 milyon dolar verdik Baliç için Bursa'ya.

"SOKAKTA KORUMASIZ GEZİYORUM"

Birisi çıkıp da Aziz Yıldırım Fenerbahçe döneminde bir tane devletten ihale aldı diyebilir mi? Beni kimse sevmiyormuş. Sokaklara korumasız çıkıyorum, korkmadan geziyorum. Her gittiğim yerde sevgi gösteriyorlar. Kulübe ihanet edenlere sevgi göstermedim. Onları gönderdim Eğer Aziz Yıldırım giderse Fenerbahçe her 3 ayda bir kongre yapar. Aziz Yıldırım 9 milyon dolar cebinden transfer ödedi.

"İsmail Kartal'a kefilim" dedim. Hala da kefilim. Hata mı? Ben yaptım. Şampiyon olsaydık da batsa mıydık? En büyük Aziz Yıldırım ama kulüp batak!.. Ben bunu yapamam.

"ADLARINI YAZAMAYAN ÖDLEKLER"

 Bu tarz ilanlar gelirse, adlarını yazamayan ödleklere karşıyım! Karşılarında olurum. Benim muhalefetim çok sert olur. Tablo ortada, bu tabloyu bilenler kulübü yönetsin... Bu kulübün çiçekçiye borcu vardı. İnsanlar bunu unutuyor.

"BURSA KALECİSİNE PARA GÖNDERMİŞLER, CEZASI?.."

3 Temmuz'da hapse girdik. Ne dediler, "Şike yaptılar." Bizi suçluyorlar da, 25-30 yıldır bu ülkede şike yapılıyor.Biz paralel yapının mahkemelerinde yargılandık. İnternette var. Yurdeşen Karahasan (Galatasaray eski futbol şube sorumlusu) Bursa kalecisine para göndermiş. Federasyon 2 hafta ceza vermiş sadece...

"BÖYLE BİR KUMPAS VAR MI?"

Sivas'a para götürdük İlhan bey'in (Ekşioğlu) elbise çantasında! Böyle bir kumpas var mı? Bütün gün sokaklarda 100 bin dolarla gezmişiz. Yahu insan evine götürse yastığın altına koyar, 2 dakikada bir uyanıp bakar "Para duruyor mu?" diye...

"MAHKEME BİTTİĞİ GÜN BIRAKACAĞIM"

Mahkemenin bittiği güne kadar başkanlık yapacağım. Mahkeme lehimize sonuçlansa da aleyhimize sonuçlansa da bırakacağım. Tribünde oturmak yenilince eve gidip hayatıma devam etmek istiyorum. Şu anda öyle yapamıyorum, kimseyi suçlayamıyorum. Şu gazete ilanından dolay konuşmalarımı ve düşüncelerimi değiştirdim ben adayım. Mahkeme bitene kadar buradayım
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde