Aytaç Durak gözaltında

Aytaç Durak gözaltında

İçişleri Bakanlığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Aytaç Durak, gözaltına alındı.

Aytaç Durak gözaltında
16px
24px
27.12.2011 07:54
ABONE OLgoogle

İçişleri Bakanlığı'nca hakkında açılan soruşturmalar nedeniyle 22 ay önce Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak, polis tarafından gözaltına alınıp Adana Adliyesi'ne götürüldü

 Durak'la birlikte eski ve halen görevde olan 10 kadar belediye bürokratı da gözaltına alındı.Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet Savcısı Aziz Takçı'nın talimatıyla sabah erken saatlerde Aytaç Durak'ın merkez Seyhan İlçesi Mithat Saraçoğlu Caddesi'ndeki evine gelip, gözaltına aldı.

Daha önceki soruşturmalarda ifade vermek üzere Adliye'ye davet edilen Aytaç Durak'ı bu kez polisler 'mevcutlu' olarak Cumhuriyet Savcılığı'na götürdü.

Durak'ın yanı sıra Adana Büyükşehir Belediyesi'nde önceki yıllarda görev yapan ve halen görevde olan 10 kadar bürokratın da gözaltına alınıp, adliyeye götürüldüğü belirtildi.

Durak ifade verdiği sırada, Cumhuriyet Savcısının odasına bir sağlık görevlisinin girdiği gözlendi.

Savcılıkça ifade alma işlemleri tamamlanan Durak, damadı Bekir Cavcav, eski genel sekreter Hasan Gülşen ve bir kişi, tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

İfadeleri alınan diğer 9 kişi ise savcılıkça serbest bırakıldı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde