Ayşe Efe ortalığı karıştrdı

Ayşe Efe ortalığı karıştrdı

Ayşe Tülü, baş efelik yarışmalarında çifte silahı ile erkeklere meydan okuyor.

Ayşe Efe ortalığı karıştrdı
16px
24px
30.08.2008 10:25
ABONE OLgoogle

Aydın'da 2. Ege ve Akdeniz Bölgesi Yörük Ali Efe ve Efeler Şenliği kapsamında belirlenecek olan Başefe adayları arasında bir bayanın bulunması erkek efeleri kızdırdı. Başefeliğe adaylığını açıklayan Aydın'ın dağ köylerinden Ambarcıklı Ayşe Tülü, erkek efelerin bayan olduğu gerekçesi ile kendisinin adaylığına karşı çıkmasına tepki gösterdi. Çifte silahla dolaşan 70 yaşındaki Ayşe nine, köyünde atış talimleri yapıyor.

Daha önceki yıllarda Aydın İstasyon Meydanı'na dikilen Yörük Ali Efe'nin bıyıksız heykeli de 'Bıyıksız Efe mi olur' tepkisi nedeniyle kaldırılıp yerine yenisi dikilmişti. Ege ve Akdeniz Bölgesi Yörük Ali Efe ve Efeler Şenliği öncesinde baş efe olabilmek için adaylığını açıklayan 70 yaşındaki Ayşe Tülü, kadınlardan da baş efe olabileceğini belirterek "İmam Köylü Emir Ayşe Efe de bir kadındı. Düşmana karşı çok iyi görev yaptı" dedi.

Milli günlerde elindeki bayrağı ve şalvarında sakladığı tabancası ile Aydın'ın simgesi haline gelen Ayşe Tülü, "Silahlarla aram çok iyi. Bugün beni silah altına laıp askere gönderseler seve seve giderim. Bu benim içimden gelen bir duygu" dedi.

Çifte silahlı Ayşe Efe!

Ayşe Tülü, baş efelik yarışmalarında çifte silahı ile erkeklere meydan okuyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde