Aynı daireyi iki kişiye satan inşaatçıya hapis cezası

Aynı daireyi iki kişiye satan inşaatçıya hapis cezası

Antalya'da aynı daireyi iki kişiye sattığı iddiasıyla yargılandığı davada 3 yıl 4 ay hapis cezası alan Ali İhsan Kaymaz'ın istinaf başvurusu reddedildi. Kaymaz'ın aldığı ceza kesinleşti.

Aynı daireyi iki kişiye satan inşaatçıya hapis cezası
16px
24px
02.03.2020 11:29
ABONE OLgoogle

Olay geçen yıl Antalya‘da meydana geldi. Bir inşaat firmasının ortağı ve yetkilisi olduğu belirtilen Ali İhsan Kaymaz, Duraliler mevkisindeki bir daireyi Ayşe Dudu D.‘ye 110 bin TL karşılığında sattı.

Kaymaz, parayı almasına rağmen dairenin satışını gerçekleştirmedi. Ayşe Dudu D., dolandırıldığını öne sürerek inşaatçıdan şikâyetçi oldu.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturma kapsamında Ali İhsan Kaymaz’ın söz konusu daireyi Ayşe Dudu D. ile sözleşme imzalamadan önce Havva K.‘ye satarak tapu devrini de bu kişiye sağladığı ortaya çıktı.

Ali İhsan Kaymaz hakkında Antalya 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı’ suçlamasıyla dava açıldı.

Kaymaz, yargılama sonunda ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçundan 3 yıl 4 ay hapis ve 183 bin 320 TL para cezasına çarptırıldı.

Sanık avukatı kararı istinaf mahkemesine taşıdı. Ceza Dairesi ile 5. Ağır Ceza’da görülen duruşmalar sonucunda istinaf başvurusunu reddedildi. Kesin hüküm veren iki mahkeme de sanığını dosyasının infaz işlemlerinin başlaması için savcılığa yazı gönderdi. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde