Aylık geliri 2 bin lira, 16 bin lira nafaka ödüyor

Aylık geliri 2 bin lira, 16 bin lira nafaka ödüyor

Mecnur Çolak, emniyette ve mahkemedeki ifadesinde serbest çalıştığını, aylık gelirinin 2 bin TL olduğunu söyledi.Ancak...

Aylık geliri 2 bin lira, 16 bin lira nafaka ödüyor
16px
24px
09.07.2011 14:02
ABONE OLgoogle

Borsada manipülasyon soruşturması kapsamında “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamak” suçlarından tutuklanan eski futbolcu Mecnur Çolak, emniyette ve mahkemedeki ifadesinde serbest çalıştığını, aylık gelirinin 2 bin TL olduğunu söyledi.Ancak Mart 2009’da eşi Nilgün Çolak’tan boşanan Mecnur Çolak, 10 bin dolar (16 bin TL) nafaka ödemeyi kabul etmişti. Bu iki rakam arasındaki büyük fark kafalarda soru işareti yarattı.

Hem ikizler hem eşi için

Mecnur Çolak ile yapımcı Nilgün (Üçkaya) Çolak’ın 2000’de Aleyna ve Alara adını verdikleri ikiz kızları dünyaya gelmiş, çift bunun üzerine 2001’de evlenmişti. Ancak çift mart 2009’da Sarıyer Aile Mahkemesi’nde boşanmış, Çolak ikizleri için aylık 6 bin, eşi için aylık 4 bin dolar nafaka ödemeyi kabul etmişti. Çolak’ın nafaka miktarı ile beyan ettiği aylık geliri arasındaki fark 14 bin TL. Tutuklandıktan sonra ağlayarak cezaevine giden Çolak ifadesinde, “Aramada ele geçirilen ve el konulan paralar piyasaya borcum olduğu için alacaklıların kolaylıkla ulaşamaması için yanımda tuttuğum nakit paradır. Tamamen yasal yollardan kazanılmış paralardır. Ayrıca ben Bulgaristan’da Bosch firmasına yedek parça üreten bir fabrikanın sahibiyim. Oradan da gelirlerim var” demişti.

Evlenmeyi düşünüyoruz

Borsada manipülasyon yaparak yaklaşık 100 milyon liralık haksız kazanç sağlamakla suçlanan şüpheliler arasında Mecnur Çolak’la birlikte yönetici sıfatında bulunan Hare Dinçer de vardı. Tutuklanan Dinçer, tekstilci olduğunu, aylık gelirinin 20 bin TL olduğunu belirterek, “Mecnur Çolak benim evlenmeyi düşündüğüm arkadaşım olur. Yaklaşık bir senedir kendisiyle birlikte yaşamaktayız. Bu nedenle yatırım hesaplarımın şifresini kendisine verdim” demişti.

İsmail Aktaş/Hürriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde