Aylık 300 Bin TL alıyor! Derindere, bankalara ödeme yapamadı

Aylık 300 Bin TL alıyor! Derindere, bankalara ödeme yapamadı

Ünlü otomotiv firması Derindere ‘nakit krizi’ gerekçesiyle, vadesi bugün dolan bonoların karşılığını yatıramadı. Genel Kurul’da aylık 300 bin TL huzur hakkı bağlanan patron Özkan Derindere, bankalarla görüşüyor…

Aylık 300 Bin TL alıyor! Derindere, bankalara ödeme yapamadı
16px
24px
01.09.2018 14:02
ABONE OLgoogle

Otomotiv dünyasının ünlü şirketi Derindere’nin Genel Kurulu’nda 3 kişilik yönetim kurulu tarafından oybirliğiyle alınan “Patron Özkan Derindere’ye aylık 300 bin TL huzur hakkı ödenmesi” gündem olmuştu.

GEREKÇE, EKONOMİK GELİŞMELER

Bugün ise Derindere firması adına farklı ama flaş bir gelişme yaşandı. 300 bin TL aylık huzur hakkı alan Özkan Derindere’nin Yönetim Kurulu Başkanı olduğu şirketin günü geldiği halde bono itfalarını ödeyemediği ortaya çıktı.   Derindere Filo’da flaş karar: Yönetim kurulu başkanına ayda 300 bin lira huzur hakkı

Şirket açıklamasında kriz için ekonomik gelişmelerin nakit akışını olumsuz etkilemesi gerekçe olarak gösterildi. Bankalar ile görüşmelere başlandığı ifade edildi.

KAP’TA DUYURULDU

Mart ayında nitelikli yatırımcılara ihracı gerçekleştirilen 31.08.2018 vadeli bonolara yönelik ödeme yapılamama nedeninin yansıtıldığı, Derindere Turizm Otomotiv Sanayi ve Ticaret tarafından KAP’a gönderilen duyuruda şöyle denildi:

“08.03.2018 tarihinde ihracını gerçekleştirdiğimiz TRFDRND81811 ISIN kodlu 31.08.2018 vadeli iskontolu özel sektör bonomuzun itfası, yaşanan ekonomik gelişmelerin şirketimiz nakit akışında yarattığı olumsuzluklar nedeni ile vadesinde gerçekleştirilememiştir. Bankalarımız ile nakit akışımızın tekrar sağlıklı bir yapıya kavuşturulmasına ilişkin görüşmeler başlamıştır. Yatırımcılarımıza konu ile ilgili ikinci bir açıklama en kısa sürede tarafımızdan yapılacaktır.”

Finansgundem

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde