Aydınlık'tan şok iddia: Bilal Erdoğan gözaltı listesinde

Aydınlık'tan şok iddia: Bilal Erdoğan gözaltı listesinde

Aydınlık Gazetesi'nde yer alan habere göre gözaltına alınacaklar listesinde Başbakan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın da bulunduğu iddia edildi..

Aydınlık'tan şok iddia: Bilal Erdoğan gözaltı listesinde
16px
24px
26.12.2013 11:31
ABONE OLgoogle

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ikinci operasyonu başlattı. Gözaltına alınacaklar listesinde Başbakan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın da bulunduğu iddia edildi, Emniyet ise operasyona direndi

Aydınlık Gazetesi'nin haberine göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı dün yeni bir operasyon için düğmeye bastı. Soruşturmanın “kara para, rüşvet, yolsuzluk, ihaleye fesat karıştırma” iddialarını kapsadığı, ve Ergenekon Savcısı Muammer Akkaş tarafından yürütüldüğü bildirildi. Operasyonun İstanbul Başsavcıvekili Zekeriya Öz tarafından koordine edilen 17 Aralık soruşturmasından bağımsız olduğu, iki soruşturma arasında bağlantı bulunmadığı belirtildi.

Aralarında bazı siyasetçilerin, bürokratların ve işadamlarının da bulunduğu 30 kişilik bir gözaltı listesi hazırlandığı ifade edildi. Soruşturma kapsamında Başbakan Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın adının da gözaltına alınacaklar listesinde bulunduğu iddia edildi.

Adı geçen diğer isimler arasında, El Kaide finansörü olmakla suçlanan Yasin El Kadı’nın öne çıktığı ileri sürüldü. Üsame Kutup, Orhan Cemal Kalyoncu, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, İBB Genel Sekreteri Adem Baştürk, M. Latif Topbaş, Abdullah Tivinikli, Mehmet Cengiz, Fatih Saraç, Adnan Çebi, Cengiz Aktürk’ün de isimlerinin geçtiği ileri sürüldü.

Emniyet ve Savcılık arasında kriz

Öte yandan soruşturmanın Emniyet ve savcılık arasında krize yol açtığı ortaya çıktı. Operasyon talimatının Emniyet’e ulaşmasına rağmen, Emniyet’in bu listedeki isimleri gözaltına almamak üzere direndiği öne sürüldü. İstanbul genelinde görevli tüm Emniyet müdürlerinin Vatan Caddesi’nde bulunan Emniyet Müdürlüğü’nde akşam saatlerine kadar toplantı halinde oldukları öğrenildi. Emniyet’in nasıl hareket edeceği merak konusu.

Başsavcı Çolakkadı’dan savcının listesine itiraz

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, İstanbul’da terörle mücadele kapsamında yeni bir operasyon olduğu iddialarıyla ilgili olarak, “Böyle bir operasyon yok” dedi. Başsavcının, savcının gözaltı listesine itiraz ettiği de gelen iddialar arasında.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde