Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel gözaltına alındı

Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel gözaltına alındı

Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel havalimanında gözaltına alındı

Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel gözaltına alındı
16px
24px
03.06.2017 10:12
ABONE OLgoogle

Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel, çeşitli temaslarda bulunmak için gittiği Iğdır'dan dönüşte havalimanında polisler tarafından gözaltına alındı.

Iğdır Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Yücel, ardından sağlık kontrolü için hastaneye sevk edildi. Kontrolden sonra tekrar Emniyete getirilen Yücel'in savcılığa sevkedilmesi bekleniyor.

Yücel'in Aydınlık gazetesi ve kendisi hakkında yürüyen bir dava nedeniyle gözaltına alındığı, davacı tarafın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın damadı Enerji Bakanı Berat Albayrak olduğu öğrenildi.

Albayrak, Aydınlık'ın 4 Şubat 2014'te yayımladığı "Bakan ve AKP zenginleri için suç örgütü fezlekesi" başlıklı haber nedeniyle Yücel hakkında dava açmıştı.

100 BİN TL ÖDENMESİ GEREKİYOR

İlker Yücel'in avukatı Mehmet Nuri Aytekin, konuyla ilgili şunları söyledi:

"Söz konusu haberle ilgili Berat Albayrak tarafından hazırlanan, yayın çizgimize ve gerçeğe aykırı olan tekzip metnini, halkın gerçeği öğrenme hakkına bağlılığımızdan dolayı yayımlamama kararı verdik. Bu gerekçe gösterilerek önce 100 bin TL para cezası verildi ve ardından Yücel, tutuklanarak cezaevine gönderilmek üzere bugün gözaltına alındı. Kısa süre içinde cezanın ödenmesi durumunda Yücel serbest kalacaktır. Yargıda FETÖ egemenliğinin olduğu dönemde aleyhimize verilen bu kararlar kabul edilemez. O gün doğru olan yayımlamama kararımız bugün de doğrudur. "

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde