Aydınlı Grup, Vadistanbul projesinden çıkarıldı

Aydınlı Grup, Vadistanbul projesinden çıkarıldı

Ömer Faruk Kavurmacı'nın sahibi olduğu Aydınlı Grup, Vadistanbul projesinde ortaklıktan çıkarıldı.

Aydınlı Grup, Vadistanbul projesinden çıkarıldı
16px
24px
28.10.2016 05:12
ABONE OLgoogle

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında tutuklu yargılanan Ömer Faruk Kavurmacı'nın sahibi olduğu Aydınlı Grup, Vadistanbul projesinde ortaklıktan çıkarıldı.

Artaş İnşaat, Invest İnşaat ve Aydınlı Grup ortalığında yürüyen proje bundan sonra iki ortakla yoluna devam edecek. Şirketten şu açıklama yapıldı:

"İstanbul ayazağada eyvah holdinge ait arsa üzerinde geliştirilen Vadistanbul konut projesinin ortaklarından Aydınlı Grup gördüğü lüzum üzerine proje ortaklığından ayrılmıştır.

Vadistanbul'un inşasına Artaş İnşaat ve İnvest İnşaat ortaklığı devam etmektedir."

Aydınlı'nın patronu FETÖ'den tutuklu

Daha önce de Koru Florya nedeniyle davalık olan Aydınlı ile Keleşoğlu’nun Vadistanbul’daki beraberliği yürümemiş Keleşoğlu, hisselerini Artaş’a satarak Vadistanbul’dan ayrılmıştı. Ancak bu defa şartlar değişti. 
Aydınlı Grup bünyesinde faaliyet gösteren Aydınlı İnşaat, patronu sebebiyle zor günler yaşıyor. Çünkü Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, FETÖ'ye yönelik TUSKON operasyonunda önce gözaltına alındı ardından da tutuklandı.

Darbeden 25 gün önce hisselerini devretmek istedi

Patronu FETÖ'den tutuklu bulunan Aydınlı İnşaat'ın, 15 Temmuz Darbe Kalkışması'nda tam 25 gün önce Vadistanbul'da kendisine ait hisselerin devri için çalışmalara başladığı iddia edildi. Öncelikli olarak arsa sahibi Evyap'ın kapısını çalan firma olumlu cevap alamadı. Evyap Aydınlı'nın hisse devir talebini reddetti.

Vadistanbul artık iki ortaklı

Günler sonra ise üç ortaklı Vadistanbul'da hisse devri görüşmeleri başladı. Son iki haftadır üç ortak grubun yaptığı toplantılar neticesinde önce Aydınlı İnşaat'ın hisselerini arsa sahibi Evyap'ın alacağına kesin gözüyle bakılıyordu. Ancak son karar dün çıktı ve Aydınlı hisseleri, diğer iki ortak arasında adil bölüşümle Artaş Grup ve İnvest'e kaldı. Elbette bu karar ve sözleşme süreci oldukça sancılı geçti. Çünkü söz konusu firmanın sahibi tutuklu olunca durum hakim ve Adalet Bakanlığı arasında süren bir düzine toplantı sonucu ortaya çıktı...

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde