Aydınlar, Sabancı'nın hangi şirketini alıyor?

Aydınlar, Sabancı'nın hangi şirketini alıyor?

Yönetim Kurulu Başkanlığını Mehmet Ali Aydınlar’ın sürdürdüğü Acıbadem Sigorta’dan flaş hamle...

Aydınlar, Sabancı'nın hangi şirketini alıyor?
16px
24px
20.12.2015 15:30
ABONE OLgoogle
Türkiye’de hasta olmak zor. Katkı payları, farklar derken hastalıklar küçük servetlere mal oluyor. SGK, Emekli Sandığı ayrı dert, özel sigortalar ayrı. Sağlık sigortası sistemi hastayı memnun etmiyor. Peki sadece hastalar mı mutsuz? Hayır değilmiş!

Özel Sağlık Sigortası yapan şirketler de ciddi dertli. Son yıllarda özel hastanelerin yüksek ücretler talep etmesi sigorta şirketlerinde kar sorunu yaratmış. Birçok sigorta şirketi sağlık alanından uzaklaşmaya çalışıyor. Aksigorta da kurumsal sağlık sigortası anlaşmaları bağlamında çok sayıda müşterisi oldu. Ancak karlılık düşük olduğu için bu alandan uzaklaşmaya çalışan şirketlerden biri.

Sektörden aldığım duyumlara göre Aksigorta, sağlık branşını satmak için Acıbadem Sigorta ile görüşüyor. 2013’de hisselerinin yüzde 90’ı Malezya devlet fonu Khazanah Nasional Berhad’a satılan ancak Yönetim Kurulu Başkanlığını hala Mehmet Ali Aydınlar’ın sürdürdüğü Acıbadem Sigorta’nın 350 bin sigortalısı var.

Hedefi Türkiye’ye yayılmak. Sektör temsilcilerine göre Acıbadem’in Aksigorta Sağlık branşını alma nedeni ise kar etmek değil, hastane işletmeciliğinden elde ettiği geliri arttırmak. İki taraf henüz bir anlaşma beyan etmediler ama bu satış büyük ihtimalle gerçekleşecek.
Jale Özgentürk/Hürriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde