Aydın Doğan yeniden hakim karşısında

Aydın Doğan yeniden hakim karşısında

İstanbul 8. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanıklar Aydın Doğan ve İmre Barmanbek ile tarafların avukatları katıldı.

Aydın Doğan yeniden hakim karşısında
16px
24px
09.02.2012 15:27
ABONE OLgoogle

İş adamı Aydın Doğan ve kızı Vasfiye Hanzade Doğan Boyner'in de aralarında bulunduğu 3 sanığın, ''Sermaye Piyasası Kanunu'na muhalefet ettikleri'' iddiasıyla yargılanmalarına devam edildi.

İstanbul 8. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanıklar Aydın Doğan ve İmre Barmanbek ile tarafların avukatları katıldı.
 
  
Duruşmada savunması alınan Aydın Doğan, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, ''Davanın yanlışlıkla açıldığını düşünüyorum. Söz konusu şirketlerde ortaklığım yoktur. Ayrıca bu şirketlerin yönetim kurulu üyesi de değilim'' dedi.
 
Aynı suçlamaya ilişkin hakkında benzeri davalar açıldığını ve beraat ettiğini ifade eden Aydın Doğan, ''Benzer şikayetlerden birisi de 2000 yıllarında Uzan Ailesi tarafından yapılmıştı. Bizim hakkımızda Maliye tarafından soruşturma yapıldı. Bizim kağıtları ucuza aldığımız, bizi şikayet edenlerin ise daha pahalıya aldığı ortaya çıkmıştı'' ifadelerini kullandı.
 
 Aydın Doğan, duruşmalardan vareste tutulmasını ve beraatını talep etti.
 
 Diğer tutuksuz sanık İmre Barmanbek de, üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini ifade ederek, iddianamede belirtilen suç tarihleri itibariyle kendisinin bu şirketlerin yönetim kurulu üyeliğini yapmadığını, söz konusu tarihlerin dışında bir ara yönetim kurulu üyeliğinde bulunduğunu anlattı.
 
 Sanık avukatlarından Köksal Bayraktar, daha önce müvekkilleriyle ilgili aynı suçtan benzeri bir dava açıldığını ve beraat ettiklerini anımsatarak, ''Bir gün sonra SPK tekrar başka bir şirketle ilgili gene aynı suçlamayla müvekkillerimden şikayetçi olmuştur. Bu hareket yargıyı kötüye kullanmadır'' dedi.
 
 Hakim Fatih Kapan, sanıklar Aydın Doğan ile İmre Barmanbek'in duruşmalardan vareste tutulmasına karar vererek, eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.
  
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanıklar Aydın Doğan, Vasfiye Hanzade Doğan Boyner ve İmre Barmanbek hakkında ''Sermaye Piyasası Kanunu'na muhalefet etmek'' suçundan 5'er yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları isteniyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde