Aydın Doğan ve Ersin Özince'ye şok!

Aydın Doğan ve Ersin Özince'ye şok!

POAŞ'da örgütlü şekilde akaryakıt kaçakçılığı yapıldığı iddiasına ilişkin aralarında iş adamı Aydın Doğan ile Ersin Özince'nin de bulunduğu 47 şüpheli hakkında hazırlanan iddianameyi kabul etti

Aydın Doğan ve Ersin Özince'ye şok!
16px
24px
22.03.2016 21:05
ABONE OLgoogle
İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Petrol Ofisi'nde (POAŞ) örgütlü şekilde akaryakıt kaçakçılığı yapıldığı iddiasına ilişkin aralarında iş adamı Aydın Doğan ile Ersin Özince'nin de bulunduğu 47 şüpheli hakkında hazırlanan iddianameyi kabul etti

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Adem Meral'in, Petrol Ofisi'nde (POAŞ) 2001-2008 yılları arasında örgütlü bir şekilde akaryakıt kaçakçılığı yapıldığı iddiasına ilişkin hazırladığı 85 sayfalık iddianamenin üzerindeki incelemesini tamamladı.

İddianamenin kabulüne karar veren mahkeme heyeti, ilk duruşmanın 13 Temmuz'da yapılmasına kararlaştırdı.

AYDIN DOĞAN'A 23 YIL HAPİS CEZASI İSTEMİ    

Şüphelilere ilişkin suçlamaların yer aldığı iddianamede, Özelleştirme İdaresi bünyesinde kalan Petrol Ofisi’nin 2000 yılında "İş-Doğan" konsorsiyumu tarafından 1 milyar 260 milyon dolar bedelle satın alındığı, satış işleminin ardından şirketin yeniden yapılandırıldığı, özelleştirme anına kadar TÜPRAŞ’tan mal alan şirketin bu andan sonra yurt dışından da petrol ithal etmeye başladığı kaydedilen iddianamede, petrol ithalatında kullanılmak üzere merkezi Bahama Adaları olan Lysa isimli bir şirketin satın alındığı, bu şirketin faaliyetlerinin İngiltere’de olduğu, adının da Petrol Ofisi’ni çağrıştırması amacıyla sonradan Point’e dönüştürüldüğü, Petrol Ofisi ile Point’in yönetim bağlantısının bulunduğu belirtildi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde