Aydın Doğan 'medyada dönmeyi düşünüyor musunuz?' sorusuna ne cevap verdi?

Aydın Doğan 'medyada dönmeyi düşünüyor musunuz?' sorusuna ne cevap verdi?

7. Ulusal Aile İşletmeleri Zirvesi'ne katılan Doğan Holding Kurucu ve Onursal Başkanı Aydın Doğan, “Medyaya dönmeyi düşünüyor musunuz?" sorusuna cevap verdi...

Aydın Doğan 'medyada dönmeyi düşünüyor musunuz?' sorusuna ne cevap verdi?
16px
24px
01.11.2019 10:37
ABONE OLgoogle

TAIDER 7. Ulusal Aile İşletmeleri Zirvesi, ‘Değişim Rüzgarını Yönetmek’ sloganı ile kapılarını açtı. Taksim Zirve Intercontinental Hotel’de gerçekleşen programın açılış konuşmasını, TAIDER Yönetim Kurulu Başkanı Candan Çilingiroğlu gerçekleştirdi. Programa katılan isimler, başarı hikayelerini katılımcılar ile paylaştı.

3 KUŞAK DOĞAN’LAR KONUŞTU

Programın, ‘Nesilden Nesile Geçiş’ paneline konuşmacı olarak; Doğan Holding Kurucu ve Onursal Başkanı Aydın Doğan ve kızı Doğan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Arzuhan Doğan Yalçındağ da katıldı. 3. kuşak olarak yetişen Yalçındağ’ın oğlu Blu Tv kurucu ve CEO’su Aydın Doğan Yalçındağ’da hikayesini anlattı.

“MEDYAYA DÖNMEYİ DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?”

Aydın Doğan, “Medyaya dönmeyi düşünüyor musunuz? sorusuna “Hayır, düşünmüyorum. Çekildim bağımı kopardım medyadan” cevabını verdi.

Kızı Doğan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Arzuhan Doğan Yalçındağ da 3 nesil aile şirketi yönetmenin sırrını anlattı.

“NESİLDEN NESİLE TAŞIYABİLMEK…”

Yalçındağ, babası ve oğlu ile aynı panelde bulunmaktan dolayı büyük heyecan duyduğunu belirterek, “Aile ve şirket kavramları birbirine uzak gözükse de Türkiye’deki çoğu şirket aile işletmesi. Bu yapıları nesilden nesile taşıyabilmek de ayrı bir uzmanlık gerektiriyor ve bu gereklilik beraberinde yoğunlaşmayı da getiriyor. 3. nesil oğlum Doğan’da iş hayatına atıldı ve babamız da hayatta. Kurucuların varlığı nesiller arası geçirgenliği de kolaylaştırıyor” diye konuştu.

“AİLENİN DE KURUMSALLAŞMASI GEREKİYOR”

Yalçındağ, farklı sektörlerde sanayi ve turizm yatırımları olduğunu ve bunları çeşitlendirmek istediklerini de belirterek, “Şirketin kurumsallaşması yetmiyor ailenin de kurumlaşması gerekiyor” dedi.

Sözcü

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde