Aydın Doğan'a niye ayar verildi?

Aydın Doğan'a niye ayar verildi?

Hükümete yakın bir gazetenin yazarının, geçtiğimiz hafta Aydın Doğan ile bazı köşe yazarlarına yönelik yazdığı “tehdit” niteliğindeki yazı medya sektöründe büyük yankı uyandırdı.

Aydın Doğan'a niye ayar verildi?
16px
24px
20.10.2014 05:02
ABONE OLgoogle
Hükümete yakın bir gazetenin yazarının, geçtiğimiz hafta Aydın Doğan ile bazı köşe yazarlarına yönelik yazdığı “tehdit” niteliğindeki yazı medya sektöründe büyük yankı uyandırdı.

Konuyla ilgili dolaşan iddialara göre, son olarak Yılmaz Özdil ile yollarını ayırmak zorunda kalan Doğan Grubu’na yönelik “baskılar” sürüyor.

Özellikle AKP Hükümeti, gazetenin etkili isimlerinden birkaç kişinin daha yazılarına son verilmesini istiyor. Grup ise, “simge isimlerin” kaybedilmesi hâlinde, gazetenin çok büyük imaj kaybına uğrayacağını düşünüyor. Bu durum, hükümeti ve “algı operasyonu yöneticilerini” rahatsız etti.

HAPİS İLE KORKUTULACAK

Aydın Doğan ile grup yönetiminde olan kızlarının, bazı konularda görüş ayrılığına düştüğü bilgisini edinen “algı operasyon timi”, bu bilgiyi kullanmaya karar verdi. Sağlık yönünden bazı rahatsızlıkları olan Aydın Doğan’ın, hapis ve vergi cezası ile korkutulması kararlaştırıldı. Söz konusu yazı, Ankara’da “ince ayar” olarak nitelendiriliyor.
Taraf

İŞTE YENİŞAFAK'TA CEM KÜÇÜK İMZALI OYAZI:

Aydın Doğan ve vatana ihanet


Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatana ihanet etmiş paralel örgütü tüm hücrelerinden temizliyor ve daha da temizleyecek. Vatan haini Pensilvanya çetesi meselesi Türk devleti için kırmızı çizgidir. Bu çete Türk devletinin kozmik odasına girip en mahrem kayıtları ve bilgileri yabancı istihbarat örgütlerine satmış bir çetedir. Bunun adı vatana ihanettir. Bununla da kalmamış, elde ettiği kayıtları, yani devletin harem-i ismetini tüm dünyaya servis etmiş ve Türk devletini rezil etmeye çalışmış bir çetedir. Türk devletini tüm dünyaya rezil etmeye kalkanlar kendileri rezil rüsva olmaya ve medeni hayattan tasfiye edilmeye mahkumdur. Pensilvanya ve hain örgütü 27 Mart 2014 günü intihar etmiştir. Bu ülkeye saldırmanın bedelini Türkiye Cumhuriyeti en ağır şekilde ödetir. Nitekim dünyadaki tüm devletler de 27 Mart'ta yaşananın Türk devletinin güvenliğine saldırı olduğunu teslim etmiştir. Pensilvanya'ya bağlı tüm medya organları gayrimeşrudur ve batmak üzere olan paralel banka ile kanunsuz ilişkileri sebebiyle haklarında gereken çok yakında yapılacaktır. Bu ülkede TMSF diye bir kurum vardır...

Aydın Doğan ise bu vatana ihanet edenlerle kol kola mı yoluna devam edecektir yoksa devlet-i ebed müddetin doğru yoluna mı girecektir? Benim meselem asla hükümetle ilgili değildir. Tam aksine Doğan Medya'nın hükümete muhalefet etme hakkını sonuna kadar savunurum. Hükümetler demokratik yolla işbaşına gelirler ve demokratik yollarla giderler. Fakat devlet hepimizin devleti olarak hep var olacaktır. Devletin varlığına saldırmak ve saldıranlarla işbirliği yapmak dünyanın hiçbir ülkesinde kabul edilemez. Jullian Assange işte bunun örneğidir ve şu an 5 metrekare odada tıkılı vaziyette yaşamaktadır. Hala aklı evveller güya Assange meseleyi yok şöyleydi, yok böyleydi tarzında saçma sapan yorumlar yapıyorlar. Unutulmasın, ABD Başkan Yardımcı Joe Biden, Assange için 'terörist' tanımlamasında bulundu. Çünkü devletin güvenliğini tehdit ediyordu. İsteyenler 'We Steal Secrets & The Story of Wikileaks' belgeselini izleyip Assange'ın başına gelenleri öğrenebilirler.

Aslında paralel örgüt ve Pensilvanya ile Doğan'ın hiçbir gönül bağının olmadığını biliyoruz. Şu andan itibaren Aydın Doğan'ın Pensilvanya ile bir çıkar bağı da kalmamıştır. O zaman Doğan'ın yapması gereken yurttaşı olduğu Türk devletinin kırmızı çizgilerine bağlı olmak ve Doğan Holding içindeki paralel örgüt mensuplarını ve işbirlikçilerini temizlemektir. Aynı şekilde bu yükümlülük tüm patronlar için de geçerlidir. Mesele hükümet değil devlet meselesidir.

Doğan Medya'da benim yazılarımdan sonra bazı gelişmeler yaşandı. Çünkü ben yazılarımda gerçek bilgileri yazarım. Ne yazmışsam doğru çıkmıştır. Pensilvanya örgütünün mensubu Eyüp Can'ı benim haklı yazılarım üstüne kovdu Doğan. Fakat 27 Mart ihanetinde Pensilvanya ile işbirliği yapan Cüneyt Özdemir de Kanal D anchorman'i yapıldı. Paralel ihanet çetesinin en azılı tetikçisi Nazlı Ilıcak da Kanal D'de programa başladı. Buna rezalet denmez mi?

Doğan cephesinden bir kişi Türk devletinin makamlarına bu durumun rütbe yükseltme gibi gözüken bir rütbe azaltımı olduğunu söylüyor. Nazlı Ilıcak rezaletine ise hiçbir şey diyemiyorlar. Söylenene göre Özdemir sadece prompter okuyacak ve asla haberleri belirlemede yetki sahibi olmayacak. Özdemir görüntüde anchorman olacak ama esas işi sunuculuk olacak. Bu arada CNN Türk'ten de tasfiye edilecek. Bu açıklamaların doğru olup olmadığını göreceğiz. Cüneyt Özdemir hala yularını kaptırdığı Pensilvanya ile işbirliği yapmaya kalkarsa gerekeni söyleyeceğiz. Yok çıkıp yaptığı yanlışlardan ötürü özür diler ve yeniden meşru çizgiye gelirse bu durumda da takdir etmesini biliriz. Bizim derdimiz üzüm yemektir bağcı dövmek değil.

Aydın Doğan için geçerli olan tüm medya patronları için geçerlidir. Dünyanın hangi demokratik ülkesinde devletin mücadele ettiği bir ihanet şebekesinin elemanı merkez medyada görev yapabilir, soruyorum size. Kendi ülkesinden ve devletinden nefret eden ve başka devletlere hizmet edenlerin yani Edward Said'in tabiriyle sömürge aydınların bu ülkede artık bir geleceği yoktur.

Hala AK Parti hükümeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı terör örgütü IŞİD'e yardım etmekle itham eden yazılar çıkıyor. Hala paralel ihanet çetesini savunan yazılar çıkıyor, programlar yapılıyor. Hala 38 vatandaşımızın ölümüne sebep olan Demirtaş ve PKK'nın gönüllü avukatlığı yapılıyor. Bu olmaz.

Hem paralel ihanet çetesi hem de terör örgütleri meselesi AK Parti meselesi değildir, devlet meselesidir. Burada söz konusu olan devletin geleceğidir. Ve her büyük devletin kendisine kast eden yapıları göçertmesi temel görevidir.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde