Aydın Doğan'a bu kez SPK'dan şok haber!

Aydın Doğan'a bu kez SPK'dan şok haber!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümetin hedefindeki Hürriyet'in patronu Aydın Doğan'a kötü haber...

Aydın Doğan'a bu kez SPK'dan şok haber!
16px
24px
02.06.2015 13:33
ABONE OLgoogle
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Hürriyet Gazetecilik ve Doğan Gazetecilik'in birleşme talebine onay vermedi.

SPK'nın Haftalık Bülteni'nde yer alan açıklamada, "Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.'nin (Hürriyet Gazetecilik), Doğan Gazetecilik A.Ş.'nin aktif ve pasifini bir bütün halinde devralması suretiyle Hürriyet Gazetecilik bünyesinde birleşmesi işlemi için hazırlanan duyuru metnine Kurulumuzca onay verilmesi talebinin, Kurulumuzca ilgili şirketler nezdinde yürütülen incelemenin sonuçlandırılmasını takiben birleşmeye ilişkin yeni bir başvuru yapılması durumunda değerlendirilmek üzere bu aşamada işlemden kaldırılmasına karar verilmiştir" denildi.

Doğan Gazetecilik ve Hürriyet hisseleri sert düştü!

Hürriyet Gazetecilik'in Doğan Gazetecilik'i devralarak birleşme kararının Sermaye Piyasası Kurulu'ndan (SPK) onay alamamasının ardından Doğan Gazetecilik yüzde 9.43, Hürriyet yüzde 4.41 kayıpla açıldı.

Doğan Gazetecilik hisseleri taban fiyat olan 1.92 liraya inerken, Hürriyet hisseleri 0.66 liraya geriledi. SPK'nın dün yayımlanan haftalık bülteninde, "...birleşme işlemi için hazırlanan duyuru metnineKurulumuzca onay verilmesi talebinin, Kurulumuzca ilgili şirketler nezdinde yürütülen incelemenin sonuçlandırılmasını takiben birleşmeye ilişkin yeni bir başvuru yapılması durumunda değerlendirilmek üzere bu aşamada işlemden kaldırılmasına karar verilmiştir" denildi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde