Aydın Doğan, FETÖ’nün 2 numarasıyla buluşmuş

Aydın Doğan, FETÖ’nün 2 numarasıyla buluşmuş

Fetullah Gülen'in 19 yıl avukatlığını yapan Orhan Erdemli ifadesinde Aydın Doğan'ın örgütün 2 numaralı ismi olan Mustafa Özcan'la bizzat buluştuğunu kaydetti.

Aydın Doğan, FETÖ’nün 2 numarasıyla buluşmuş
16px
24px
08.12.2017 08:30
ABONE OLgoogle

FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen'in 19 yıl avukatlığını yapan Orhan Erdemli 2012'de Aydın Doğan'ın avukatlığını yapmak üzere vekaletname aldığını söyledi.

Doğan ve kızı Hanzade Doğan Boyner'in yargılandığı 'Kâğıt davası'na baktıklarını söyleyen Erdemli, Doğan'ın bu davadan beraat ettiğini belirtti.

Erdemli ifadesinde ayrıca Aydın Doğan'ın örgütün 2 numaralı ismi olan Mustafa Özcan'la bizzat buluştuğunu kaydetti.

FETÖ soruşturmasından tutuklu bulunan avukat Orhan Erdemli hakkında, 'silahlı terör örgütü kurma ve yönetme' suçlamasıyla düzenlenen iddianamede ilginç bilgiler ortaya çıktı.

İddianamedeki ifadesinde Aydın Doğan'la nasıl tanıştıklarını ve buluşmalarını detaylı şekilde anlatan Erdemli, ilk buluşmalarından yaklaşık 2-3 ay sonra Aydın Doğan'dan, Mustafa Özcan ile tanışma teklifi geldiğini söyledi.

İfadesinde Aydın Doğan ve Mustafa Özcan'ın buluştuğu Doğan'ın ofisindeki buluşmada Hasan Günaydın, FETÖ'nün firari yargı imamı Osman Karakuş, Nazif Aktaş ile birlikte kendisininde katıldığını belirten Erdemli, "Hatırladığım kadarıyla CEO Yahya Üzdiyen de odadaydı. Aydın bey tanışma sırasında 'Artık benim avukatım oldunuz, benim medyadaki yüzüm çirkin kabul ediliyor, ancak ben kötü bir insan değilim tanıdıkça beni göreceksiniz' dedi" diye konuştu.

Erdemli, Aydın Doğan ve kızı Hanzade Doğan'ın yargılandığı 'Kâğıt davası'na bakmak için nasıl vekalet aldıklarını da anlattı.

40 bin TL net ücret civarında anlaştıkları Doğan A.Ş.'nin yaklaşık 2 yıl avukatlığını yaptıklarını belirten Erdemli, 'Kâğıt davası'nın istifa ettikleri dönemde bilirkişiye gönderildiğini, bilirkişiden Aydın Doğan ve diğer sanıklar lehine rapor geldiğini ve sanıkların beraat ettiğini söyledi.

Sema Alim Dalgıç/Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde