Aydın Doğan: Çözüm sürecine destek veriyoruz

Aydın Doğan: Çözüm sürecine destek veriyoruz

Dogan Yayın İlkeleri Kurulu üyeleri, Onursal Başkanı Aydın Doğan ın başkanlığında toplandı.

Aydın Doğan: Çözüm sürecine destek veriyoruz
16px
24px
30.04.2013 07:59
ABONE OLgoogle

Dogan Yayın İlkeleri Kurulu üyeleri, Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş. Onursal Başkanı Aydın Doğan’ın başkanlığında ikinci kez bir araya geldi. Toplantı sonrası yapılan açıklamada yayın ilkelerine uyum konusunda olumlu gelişmeye dikkat çekildi ve “Çözüm sürecine destek veriyoruz, bunu evrensel gazetecilik ilkeleri içinde yapıyoruz” denildi.

 Toplantı Prof. Dr. Feride Acar, Bekir Ağırdır, Prof. Dr. Bülent Çaplı, Mustafa Denizli, Doğan Hızlan, Prof. Dr. Yasemin İnceoğlu, Altan Öymen , Prof. Dr. Turgut Tarhanlı, Prof. Dr. Salih Tuğ, Volkan Vural, Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş ve Afitap Pusat’ın katılımıyla, Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş. Onursal Başkanı Aydın Doğan’ın başkanlığında gerçekleştirildi.

Tarafsız ve objektif

 Toplantı sonrası Doğan Yayın İlkeleri Kurulu Başkan Yardımcısı Volkan Vural, ikinci kez bir araya geldiklerini belirterek, “Sayın Aydın Doğan başkanlık etti, yaptığı açıklamada, ilk toplantıdan bu yana Türkiye ’de önemli bir gelişme olduğunu, bunun da çözüm süreci olduğunu ifade etti. Bu süreci desteklediğimizi, elbette bunun hassas bir süreç olduğunu, medyanın da bu çerçevede sorumluluk içinde davranmasının önem taşıdığını ifade etti. Doğan Yayın Grubu olarak çözüm sürecini desteklerken, gazeteciliğin evrensel kuralları çerçevesinde tarafsız objektif yayıncılık ilkelerine de büyük önem verdiğimizi belirtti” dedi.
İlk toplantıdan sonra geçen sürede Doğan Grubu’na bağlı gazete ve televizyon kanalları tarafından yayın ilkelerinin uygulanması konusunda değerlendirme yapıldığını belirten Vural, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu değerlendirmeyi yaparken okur temsilcilerimizin ve izleyici temsilcilerimizin verdikleri görüşler ve raporlar ele alındı. Bu çerçevede de geçen toplantıdan bu yana yayın ilkelerinin uygulanması konusunda genel olarak çok olumlu bir gelişme olduğu tespit edildi. Elbette sorunlu alanlar var. Yayın kurulu bunları da izlemeye devam edecektir. Ama genel gidişat olarak Doğan Yayın İlkeleri’nin gazeteciliğin evrensel ilkelerine uygun bir biçimde uyulduğunu, gazetelerimizin ve televizyon kanallarımızın bu hususa büyük özen gösterdiğini, yayın ilkelerinin genellikle içselleştirildiğini tespit ettiler.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde