Aydın Doğan: Artık biraz kaşarlandık mı ne yaptık?

Aydın Doğan: Artık biraz kaşarlandık mı ne yaptık?

Doğan Medya'nın Demirören Grubu'na satışının ardından Hürriyet gazetesinin binasında devir teslim töreni düzenlendi. Törende konuşan Doğan Grubu Onursal Başkanı Aydın Doğan, "Artık biraz kaşarlandık mı ne yaptık?" ifadelerini kullandı.

Aydın Doğan: Artık biraz kaşarlandık mı ne yaptık?
16px
24px
09.04.2018 10:07
ABONE OLgoogle

Bağcılar'daki Hürriyet Gazetesi binasında düzenlenen tören öncesi Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan'a, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören tarafından plaket verildi.

Daha sonra tören devir teslim törenine geçildi. Törene Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Yıldırım Demirören ve Demirören Holding Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Demirören Oktay ile aileler katıldı. 

Törende ilk olarak Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila konuştu. Bila, devrin her iki aile için hayırlı olmasını diledi. Kürsüye gelerek konuşmasını yapan Aydın Doğan ise şunları söyledi:

Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören, devir teslim töreni sırasında Doğan Grubu Onursal Başkanı Aydın Doğan'a plaket verdi.

AYDIN DOĞAN: ARTIK BİRAZ KAŞARLANDIK MI NE YAPTIK?

Değerli arkadaşlar, dostlarım, kardeşlerim....

40 yıl önce bir yolculuğa çıktım. Sadece bu binadan ayrılıyorum. Yine sizin arkadaşınız, dostunuzum. Ben 59 yıl evvel Mecidiyeköy Vergi Dairesi'ne kaydoldum. 40 yıl evvel de basın dünyasına adım attım. Benim iş dünyasında oturup sohbet ettiğim çok az insan vardır. İçimde bir burukluk var böyle bir kurumdan ayrıldığım için ama... Yeni dostlar bulmak zor bundan sonra. Onun için eski dostlarla gene dostluğumu devam ettirmek istiyorum. 22 Mart'tan beri halka açıkladık. Bizim yayın grubunun sahibi Demirören Grubu olmuştur. Bu aile ile uzun yıllarım var. 2011'de gene bu salonda Erdoğan Bey'e Milliyet ve Vatan gazetesini sattım. O zaman devir teslim töreninde Hasan Pulur bana 'seni heyecanlı görüyorum' dedi. Ben de ona 'Hasan beni gizlice dışarı kaçır' dedim. O zaman çok heyecanlanmıştım. Artık heyecanlan duymamaya gayret ediyorum. Çünkü bu üçüncü oldu. Artık biraz kaşarlandık mı ne yaptık?  Ben Türk basınının amiral gemisini limana salimen getirdim ve Demirören ailesine teslim ediyorum. Dilerim Demirören ailesi daha da büyüterek devam ettirecek ve ben de onunla iftihar edeceğim. İyi para verdiler, bedava vermedik. Bir ara ben vazgeçmek istedim. Bizim Meltem de hayırlı olsun biz de paramızı alır gideriz dedi. Ben de parayı vermek istemedim. Şimdi bunlar işin sohbeti. Temenni ediyorum, bu aile de bu basının kendi etik değerleri içerisinde devam ettirecek. 

YILDIRIM DEMİRÖREN: ŞİMDİ BÜYÜK DENİZLERE AÇILMA VAKTİ BİZDE

Aydın Doğan'ın ardından kürsüye gelen Yıldırım Demirören ise şunları kaydetti:

Doğan ailesiyle dostluğumuz eskiye dayanıyor. Demirören Grubu'nun Hürriyet ile de, Doğan Grubu ile de yollar ilk kez kesişmiyor. Belki mesleğe yeni başlayanlar pek bilmiyor. Sayın Erdoğan Demirören 1965 yılında Hürriyet gazete dağıtım şirketinin Simavi ailesiyle birlikte ortaklarından biriydi.

1979'da da Aydın Bey Milliyet'i Karacan Ailesi'nden alırken yine kendisi ortaklardan biriydi. En son 2011 yılında bildiğiniz gibi Milliyet-Vatan gazetelerinin satışına da burada beraber imza atmıştık.

Şu kısacık tarihine baktığımızda bu kurumların, ailelerin ne kadar bir arada olduğunu görüyoruz. Kalıcı olan bu kurumlara can katan gazeteciler, yayıncılardır.

Aklınızda pek çok soru var. Sizlerden tek ricamız ön yargılardan uzak durmanızdır. Babam Erdoğan Demirören şunu söylerdi: Ülkem, bayrağım ve milletim söz konusu ise biz her şeyimizle varız. Bizler bu hizmet bayrağını büyük bir onurla taşıyacağımıza inanıyoruz. Ve Aydın Bey'in bir sözüyle tamamlayalım. Kendisi '40 yıl dalgalarla boğuştu. Gemiyi sağ salim limana yanaştırdım' dedi. Şimdi büyük denizlere açılma vakti bizde. Bu yolculuğumuzu da hep birlikte yapacağımıza inanıyoruz.

AYDIN DOĞAN: YASAL SATIŞ BİR AY DAHA SÜRECEK

Aydın Doğan ve Yıldırım Demirören’in ortak açıklamalarının ardından bir kez daha kürsüye çıkan Aydın Doğan, “Hürriyet’in yasal satışı bir ay kadar daha sürecek. Bu sürede sorumluluk bizim üzerimizde olacak. Bunun bilgisini vereyim. Ancak diğer tüm şirketler için Sayın Demirören uygun gördüğü çalışma arkadaşlarını bugün yarın yönlendirir” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde