Aydın Boysan son yolculuğuna uğurlandı! Rahmi Koç: İçkiyi severdi, güzel de yazı yazardı.

Aydın Boysan son yolculuğuna uğurlandı! Rahmi Koç: İçkiyi severdi, güzel de yazı yazardı.

Aydın Boysan (97) için Teşvikiye Camii’nde tören düzenlendi. Boysan daha sonra Ortaköy Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Aydın Boysan son yolculuğuna uğurlandı! Rahmi Koç: İçkiyi severdi, güzel de yazı yazardı.
16px
24px
08.01.2018 17:12
ABONE OLgoogle

Ulus’taki evinde cuma günü organ yetmezliği nedeniyle yaşamını yitiren mimar, yazar ve gazeteci Aydın Boysan (97) için Teşvikiye Camii’nde tören düzenlendi. Boysan daha sonra Ortaköy Mezarlığı’nda toprağa verildi. Teşvikiye Camii’ne gelerek cenazeye katılan kimi vatandaşların Aydın Boysan’ın tabutuyla fotoğraf çektirmesi ise dikkat çekti.

Ulus’taki evinde geçen hafta 97 yaşında hayatını kaybeden mimar-gazeteci Aydın Boysan, için önce Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nde tören düzenlendi. Buradaki törende konuşan Aydın Boysan’ın oğlu Burak Boysan, babasının dolu dolu bir hayat yaşadığını söyledi. Boysan, babasının 2 yıl önce vefat eden annesiyle 67 sene evli kaldığını aktararak, şunları kaydetti: 

“Mimarlar Odası’nda da 64 yıllık bir hukuku var. 43 kitabı var. Kitaplarını yazmaya 63 yaşında başladı. Çok harika bir hayatı oldu. Çok üzüldük ve çok özleyeceğiz. İçimizde yaşatmaya devam edeceğiz. İstanbul’u biraz daha koruyarak daha da iyi yaşatabiliriz onu.”

Boysan’ın Teşvikiye Camisi’ndeki cenaze törenine ise Boysan´ın oğlu Burak ve gelini Mine Boysan,CHP İstanbul Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Akif Hamzaçebi, Gülay Yedekçi, Şişli Belediye Başkanı Hayrı İnönü,  İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ali Müfit Gürtuna, Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç, Rutkay Aziz, Bedri Baykam, Mustafa Alabora, Suna Selen, Altan Öymen´in de aralarında bulunduğu iş, sanat, medya dünyasından çok sayıda isim katıldı. Boysan´ın ailesi avluda taziyeleri kabul etti.

Teşvikiye Camii’ne gelerek cenazeye katılan kimi vatandaşların ise Boysan’ın tabutuyla fotoğraf çektirmesi dikkat çekti. Kılınan cenaze namazının ardından Boysan’ın cenazesi defnedilmek üzere Ortaköy Mezarlığı’na götürüldü.

Cenazeye katılan Rahmi Koç, "Bildiğiniz gibi içkiyi de severdi, güzel de yazı yazardı. Onunla yemekte, bir yerde beraber olmak insanı gençleştirir, tansiyonunu düşürür, ömrünü uzatırdı. Allah geride kalanlara uzun ömürler versin " dedi.

Aydın Boysan son yolculuğuna uğurlandı...Cenazeye katılanlar arasında oyuncu Suna Selen de vardı. Vefat eden sanatçı Münir Özkul'un eski eşi olan Selen, dün Münir Özkul için Teşvikiye'de düzenlenen törene de katılmıştı. Selen, Özkul'un son eşi Umman Özkul’a destek olmuş, “Türk Tiyatrosu için çok önemli bir isimdi. Çok değerli bir sanatçımızdı. Şunu da söyleyeyim böyle bir melekle beraber olduğu için şanslıydı. Aslında Umman Hanım hepimizin şansıydı. Hepimiz biliyoruz ne kadar yaşamını uzattığını, iyi baktığını” ifadelerini kullanmıştı. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde