Ayamama Deresi'nde alış veriş merkezi yıkıldı!

Ayamama Deresi'nde alış veriş merkezi yıkıldı!

Ayamama Deresi yatağında bulunan alışveriş merkezinin imarsız bölümleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yıkıldı.

Ayamama Deresi'nde alış veriş merkezi yıkıldı!
16px
24px
18.06.2010 15:13
ABONE OLgoogle

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, İmar, Harita ve Zabıta müdürlüklerinin yürüttüğü çalışmalar kapsamında, Ayamama Deresi civarında toplam 119 imara aykırı, dere yatağı işgalli yapı tespit edildi.

5 Kasım 2009'da tespit edilen 11 adet iş yerine ait işgaller, ilgilileri tarafından yıkıldı. 12 Ekim 2009'da tespit edilen 33 iş yerine ait 108 işgalden 30 iş yerine ait 107 işgalin yıkımı gerçekleştirildi.
Son olarak aynı bölgede bulunan Evkur Alışveriş Merkezi'nin bodrum kat seviyesinde işgalli bölümü için ilgililere yıkılması amacıyla süre verildi. Verilen sürede işgalli bölüm yıkılmadı.

Daha önce yaklaşık bin 500 metrekare kullanım alanına sahip otopark ve depo olarak kullanılan 2 bodrum kat seviyesindeki işgalin bir bölümünü yıkan Büyükşehir Belediyesi Zabıta Tedbir Müdürlüğü ekipleri, söz konusu yerde daha teknik nedenlerden dolayı yıkılamayan 2 bodrum kat seviyesinde işgalli alanı da dün son yapılan çalışmayla yıktı.

Son yıkımla birlikte Ayamama Deresi yatağında Küçükçekmece Bası n Ekspres Yolu'nda izinsiz olarak yapılan otopark, depo ve sundurmadan ibaret 119 imara aykırı yapının yıkım çalışmaları tamamlandı.
22 kilometre uzunluğundaki ana kolları ve 20 kilometre uzunluğundaki yan kollarıyla birlikte 42 kilometre uzunluğunda olan Ayamama Deresi'nin Kaynarca, Yenibosna ve Kadıyakuplu isimli 3 ana kolu ve 5 adet de yan kolu bulunuyor.

Derenin 8,5 kilometresi TEM (E-6) Otoyolu ile E-5 kara yolu arasında kalıyor. Dere, Başakşehir ilçesinden itibaren Bağcılar, Küçükçekmece ve Bahçelievler'den geçerek Bakırköy sınırlarından Marmara Denizi'ne dökülüyor.   
 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde