Ayakkabıya ek gümrük vergisi

Ayakkabıya ek gümrük vergisi

10 Ağustos’tan itibaren bazı ayakkabı ve ayakkabı üretiminde kullanılan ürünlere ilave gümrük vergisi uygulanacak

Ayakkabıya ek gümrük vergisi
16px
24px
04.08.2014 05:27
ABONE OLgoogle
Resmi Gazete’de yayımlanan kararla 10 Ağustos’tan itibaren bazı ayakkabı ve ayakkabı üretiminde kullanılan ürünlere en az 3, en fazla 50 dolar ilave gümrük vergisi uygulanacak. 

Ek gümrük vergisi uygulanacak ayakkabılar, dış tabanı ve yüzü kauçuk veya plastik su geçirmez henüz birleştirilmemiş ayakkabılar ve birleştirilmiş haldeki ayakkabılar (GTP 64.01 ve 64.02), tabanı kauçuk ya da plastik üstü deri ayakkabılar (GTP 64.03) tabanı plastik ya da kauçuk ancak üstü bez olan ayakkabılar (GTP 64.04) diğer ayakkabılar (GTP 64.05) olarak sıralandı. Bunlara ek olarak ayakkabı üretiminde kullanılan yüzler, tabanlar, topuk vb. eşyalar ile bu gümrük tarife pozisyonunda bulunan deriden veya plastikten ürünler de ek gümrük vergisine tabi olacak. Ek gümrük vergisi bütün ülkelere getirilmedi. 

Ek gümrük vergisi gelen ülkeler, genelleştirilmiş tercihler sistemindeki ülke grupları olan en az gelişmiş ülkeler, özel teşvik düzenlemelerinden yararlanacak ülkeler, gelişme yolundaki ülkeler ile diğer ülkeler grupları olarak belirlendi. Bu ülkelerden yapılan sözkonusu ürünlerin ithalinde en az 3, en fazla 50 dolar çift başına ek gümrük vergisi verilecek. Ek gümrük vergisi her halükarda ürünün fiyatının yarısından fazla olmayacak. Yüzde 50 oranı, alt limitin altında kaldığı durumlarda sözkonusu ek gümrük vergisi uygulanacak.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde