‘Ayakkabı kutusu’ marka oldu!

‘Ayakkabı kutusu’ marka oldu!

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından ticari marka başvurularında “17 Aralık” patlaması yaşandı

‘Ayakkabı kutusu’ marka oldu!
16px
24px
21.02.2014 07:53
ABONE OLgoogle

 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından ticari marka başvurularında “17 Aralık” patlaması yaşandı. Ancak “17 Aralık” ifadesi bir marka olarak, 2006 yılında tescil edilmiş olduğu için, bu markayı almak için başvuru yapanlar hayal kırıklığı yaşadı.

Öte yandan yine son dönemde yaşanan operasyonların ardından siyasi literatüre giren “Paralel” ifadesiyle ilgili olarak da çok sayıda başvuru yapıldı. Bu kapsamda “Paralel” markası 28 Ocak’ta Türk Patent Enstitüsü (TPE) tarafından koruma altına alındı.

İncelemenin ardından “Paralel” markası da, başvuru yapan vatandaş adına tescil edilmiş olacak. Yine 17 Aralık operasyonunun simgelerinden biri haline gelen “Ayakkabı Kutusu” için de tescil başvurusu yapıldı.

Bu kapsamda “Ayakkabı Kutusu” 30 Aralık tarihi itibariyle koruma altına alındı. “Ayakkabı Kutusu”nun marka tescilini alan vatandaş, bu markayı her türlü kağıt, karton ürünler, tuvalet kağıdı, kırtasiye ürünleri, oyuncaklar, finansal ve parasal hizmetler alanında kullanabilecek. Gayrimenkul komisyonculuğu da bu markayla yapılabilecek.

Gülümhan Gülten/Vatan

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde