Avusturya'da Kurz güvenoyu alamadı: Başbakanlığı adı gibi kısa sürdü

Avusturya'da Kurz güvenoyu alamadı: Başbakanlığı adı gibi kısa sürdü

Muhafazakar eğilimli Halk Partisi (ÖVP) ile aşırı sağcı Özgürlük Partisi'nin (FPÖ) koalisyon hükümeti, ikincisinin bitmek bilmeyen skandallarının ardından, birbiri ardına çöküşler yaşadı

Avusturya'da Kurz güvenoyu alamadı: Başbakanlığı adı gibi kısa sürdü
16px
24px
27.05.2019 14:57
ABONE OLgoogle

Avrupa siyasetinin parlayan yıldızı olmaya soyunan ÖVP lideri ve Başbakan Sebatian Kurz, en son olarak güvenoylamasını da kaybetti.

Avusturya'da Ekim 2017 seçimlerinden 2 ay sonra kurulan muhafazakar-aşırı sağ hükümeti sonunda birbiri ardına infilaklarla iflas etti. 

Aşırı sağcı Özgürlük Partisi (FPÖ) lideri ve Başbakan Yardımcısı Heinz-Christian Strache'nin yolsuzluk pazarlığı videosunun ortaya çıkmasının yarattığı skandal, bir hafta önce FPÖ'lü bakanların toplu istifasına kadar vardı

Bugün de ülkeyi erken seçim taşıma hazırlıkları yapan muhafazakar eğilimli Halk Partisi (ÖVP) lideri, Başbakan Sebastian Kurz parlamentodaki güven oylamasını kaybetti. 

Güven oylamasında ana muhalefetteki Sosyal Demokrat Parti'nin yanısıra bir hafta önce Kurz'un ittifak halini bitirdiği FPÖ de aleyhte oy kullandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde