Avukat, Facebook'tan ilan etti: Cezaevinde Akın Öztürk'e saldırdım

Avukat, Facebook'tan ilan etti: Cezaevinde Akın Öztürk'e saldırdım

Avukat Mehmet Sinan İnce, Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki bir grup askerin darbe girişiminde bulunduğu gece, darbecilerin başında olduğu öne sürülen eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk'ü darp ettiğini iddia etti.

Avukat, Facebook'tan ilan etti: Cezaevinde Akın Öztürk'e saldırdım
16px
24px
03.08.2016 14:08
ABONE OLgoogle
Avukat Mehmet Sinan İnce, Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki bir grup askerin darbe girişiminde bulunduğu gece, darbecilerin başında olduğu öne sürülen eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk'ü darp ettiğini iddia etti. Avukatın bu iddiasının ardından bir açıklama yapan Adalet Bakanlığı yetkilileri, olayı yalanladı.

Kamuoyunda Alaattin Çakıcı'nın avukatı olarak tanınan Avukat Mehmet Sinan İnce, Cezaevi'nde ziyaret ettiği eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk'ü darp ettiğini açıkladı.

Odatv'nin haberine göre, cezaevinde ziyaret ettiği müvekkilinin yanı sıra darbe girişimi nedeniyle tutuklu bulunan Öztürk'ün de adını görüş tutanağına yazan İnce, daha sonra yaşananları sosyal medya hesabından şöyle anlattı: 

"Bu sefer saklanabilecek veya ört bas edilebilecek şekilde değil alenen ve yüzünden kanlar akarken teslim ettim bu haini infaz koruma memurlarına Avukat Görüş Odasında. Bunların hepsi güvenlik kameralarında, mahkum yakınlarının, Sincan 2-No'lu F-Tipi 2. ve 1. Müdürlerinin gözleri önünde cereyan etmiştir ilaveten infaz koruma memurlarının gözleri önünde bu onursuz *** yalvara yalvara ağlayarak yalvarmıştır."

İnce açıklamasının devamında şunları söyledi:

"Bize yakışanı yaptığımıza inanıyoruz değerli dostlarım ve alacağımız her türlü cezanın da arkasındayım gerekiyorsa avukatlık ruhsatımı da iğrenç kumpasları ile iptal edebilirler, hiç farketmez çünkü bu kadarla kalmayacak !!!"

[Haber görseli]

ADALET BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA GELDİ

Adalet Bakanlığı yetkilileri, İnce’nin talebi üzerine Öztürk’ün avukat görüşme odasına getirildiğini doğrularken herhangi bir saldırı ya da darp olmadığını ifade etti. Hürriyet gazetesine konuşan bir yetkili, “Görüşme odasına gelen Öztürk ‘Tanımıyorum, görüşmeyeceğim’ dedi ve avukat İnce görevliler tarafından odadan çıkarıldı. Herhangi bir darp sözkonusu olmadı" dedi.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI

Açıklamada, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nün darbecilere yönelik bu tür olayların yaşanmaması için güvenlik önlemlerini arttırdığına vurgulandı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde