Avrupalı kağıt devi, Türk şirketinin tamamını satın alıyor

Avrupalı kağıt devi, Türk şirketinin tamamını satın alıyor

300 milyon euroluk yatırım ile 500 kişiye iş imkanı yaratılacağı açıklanmıştı. İşte o kağıt devi, şimdi de rotasını İzmir'e çevirdi.

Avrupalı kağıt devi, Türk şirketinin tamamını satın alıyor
16px
24px
31.10.2017 05:18
ABONE OLgoogle

Eylül ayında Türkiye Yatırım Ajansı Başkanı Arda Ermut, Avusturyalı Prinzhorn Holding CEO'su Cord Prinzhorn, Hamburger Containerboard GmbH Genel Müdürü Harald Ganster, Hamburger Turkey Genel Müdürü Velişah İner'in katılımıyla bir toplantı düzenlenmişti. Prinzhorn'a ait Hamburger Containerboard Şirketi'nin Kütahya'da büyük bir yatırım planı açıklanmıştı.

300 milyon euroluk sıfırdan yatırım yapacak

300 milyon euroluk bu yatırım ile 500 kişiye de iş imkanı yaratılacağı açıklanmıştı. İşte o Prinzhorn, şimdi de rotasını İzmir'e çevirdi. Bilindiği üzere 2013'te Dentaş' alan Avusturyalı Prinzhorn Holding'in Türkiye'deki biri Çorlu biri de Denizli'de iki kağıt fabrikası var. İşte bunlara eklenecek olan yeni firma ise İzmir merkezli Kastaş.

Avusturyalı Prinzhorn'a ait Hamburger Recycling, Kastaş Kağıt'ın yüzde 100 hissesini satın almak için görüşme başlattı. Anlaşma tamamlanırsa Prizhorn'un Türkiye'deki yatırım ağına İzmir de eklenecek.

1.2 milyar euroluk cirosu var

1973 yılında şahıs firması olarak kurulan Kastaş'un üretim tesisi Bornova'da yer alıyor. Kastaş'ı alan Prinzhorn ise 1853 yılında Wilhelm Hamburger tarafından kuruldu. 15 ülkede 6 bin 300 çalışanı bulunan Prinzhorn, 1.2 milyar euro yıllık ciroya sahip.

Avrupa'nın en büyük 3 şirketinden biri olan Prinzhorn Holding, Dunapack Ambalaj (oluklu ambalaj çözümleri), Hamburger Containerboard (kağıt üretimi) ve Hamburger Recycling Group (atık kağıtların toplanması ve ticareti) olmak üzere üç ana iş birimine sahip.

Kerem Ülker/Dünya

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde