Avrupa'ya ihracat yapanlar: Dikkat!

Avrupa'ya ihracat yapanlar: Dikkat!

İSO Başkanı Tanıl Küçük, baz etkisinin devre dışı kalacağı ve Avrupa'ya yönelik ihracatta sıkıntıların devam edeceğiği söyledi

Avrupa'ya ihracat yapanlar: Dikkat!
16px
24px
10.01.2011 15:34
ABONE OLgoogle

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, baz etkisinin devre dışı kalacağı ve Avrupa'ya yönelik ihracatta sıkıntıların devam edeceği anlaşılan 2011'de işlerin zorlaşabileceğini, üretimdeki artışın sürebilmesi için gözlerin sanayi üzerinde olması ve gerektiğinde destekleyici tedbirlerin süratle devreye girebilmesi gerektiğini kaydetti.

     Kasım ayı sanayi üretim rakamlarına ilişkin yazılı bir açıklama yapan Küçük, sanayi üretimindeki kesintisiz artışın 2010 yılının 11. ayında da devam etmesi beklenen olumlu bir gelişme olduğunu belirterek, bunun, dördüncü çeyreğe yönelik büyüme beklentilerini de destekler nitelikte olduğunu ifade etti.
     Küçük, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: 

     ''Sermaye malı üretimindeki artışın, yüzde 20,6 ile toplamdaki artışın epeyce üzerinde gerçekleşmesi de yatırımlar açısından ümit verici bir noktadır. Ancak, mevsim etkisinden arındırılmış endeksteki küçülme, olumlu gidişe karşın her zaman altını çizdiğimiz üzere, dikkati elden bırakmamamız gerektiğini de net bir şekilde hatırlatmaktadır. 

     Baz etkisinin devre dışı kalacağı ve özellikle de Avrupa'ya yönelik ihracatta sıkıntıların devam edeceği anlaşılan 2011'de, işimiz zorlaşabilir. Üretimdeki artışın sürebilmesi için gözler sanayimiz üzerinde olmalı ve gerektiğinde destekleyici tedbirler süratle devreye girebilmelidir.''

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde