Avrupa devi o ilimize 1 milyar TL yatırdı

Avrupa devi o ilimize 1 milyar TL yatırdı

Avrupa Birliği ile Türkiye'nin arası son dönemde pek iyi değil. Ancak bu durum yeni yatırımlar gelmesine engel olmuyor.

Avrupa devi o ilimize 1 milyar TL yatırdı
16px
24px
13.09.2017 13:04
ABONE OLgoogle

Avusturyalı Hamburger Containerboard Kütahya'da 1 milyar TL yatırım ile kağıt fabrikası kuracak.

Avusturyalı Prinzhorn Holding bünyesindeki Hamburger Containerboard, Kütahya’da 1 milyar TL yatırım ile kağıt fabrikası kuracak.

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı’nın tarafından dağıtılan bültene göre 300 milyon euro yatırım tutarı olan fabrikanın 2020 yılında tamamlanması ve 500 kişiye istihdam sağlaması planlanıyor. Fabrika şirketin Türkiye’deki ilk sıfırdan yatırımı olacak.

Tamamlandığında yılda 480,000 ton konteyner kartonu üretim kapasitesine sahip olacak yatırım Avusturyalı şirketin Türkiye’deki üçüncü kâğıt fabrikası olacak.

CEO’DAN AÇIKLAMA

Kütahya’da 300 milyon euro yatırımla kağıt fabrikası kuracağını açıklayan Prinzhorn Holding’in CEO’su Türkiye’de büyümek için organik ve inorganik tüm fırsatlara baktıklarını söyledi.

HAMBURGER CONTAINERBOARD

Hamburger Containerboard Avusturyalı Prinzhorn Holding'in bir parçası. Şirket Avrupa'daki yüksek kaliteli oluklu mukavva malzemelerinin önde gelen üreticilerinden. Almanya (Spremberg, Trostberg ve Gelsenkirchen), Avusturya (Pitten), Macaristan (Dunaujvaros) ve Türkiye'de (Çorlu ve Denizli) her yıl iki milyon ton kahverengi ve beyaz çizgili kağıt, beyaz astarlı kağıt ve alçı levha üretiyorlar.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde