Avrupa'da tedbirler gevşiyor, kafeler açılıyor

Avrupa'da tedbirler gevşiyor, kafeler açılıyor

Avrupa’da koronavirüs salgını kapsamında alınan tedbirleri gevşetmeye başlayan ülkelere yenileri ekleniyor

Avrupa'da tedbirler gevşiyor, kafeler açılıyor
16px
24px
21.04.2020 12:40
ABONE OLgoogle

Dünya çapında etkili olan korona virüs salgınının merkez üssü Avrupa’ d a, önlemler kademeli olarak hafifletiliyor. Bu hafta birçok ülkede normalleşme süreci başladı.

Karar Gazetesi’nde yer alan habere göre, haftalardır sokağa çıkma kısıtlamalarının uygulandığı, okulların ve işyerlerinin kapalı kaldığı bir dizi Avrupa ülkesi dünden itibaren sınırlamaları kademeli olarak kaldırmaya başladı.

ALMANYA: 22 Mart’ta alınan tedbirler kademeli olarak gevşetilmeye başlandı. Bazı eyaletlerde 800 metrekareye kadar olan mağazalar kepenklerini tekrar açtı. Açılan alışveriş merkezleri ve mağazalar sıkı hijyen kuralları çerçevesinde hizmete başladı. Erken saatlerde açılan alışveriş merkezleri ve mağazalara çok az sayıda kişinin alışveriş yapmaya geldiği görüldü.

İSPANYA: Bazı fabrikaların üretime dönmesine izin verildi, bazı şantiyelerde ise inşaatlar yeniden başladı. Mevcut sınırlamaların süresi, bir uzatım olmazsa 3 Mayıs’ta doluyor.

İTALYA: Kitapçılar, çamaşırhaneler, kırtasiyeler, çocuk kıyafeti satan dükkânlar ülkenin bazı bölgelerinde yeniden açıldı. Bilgi işlem sektöründe imalat yapan şirketler de üretime dönmüş durumda. Mevcut sınırlamaların bitiş tarihi ise 4 Mayıs.

ÇEKYA: Hükümetin açıkladığı beş aşamalı sınırlamaların kaldırılması programı dünden itibaren başladı. Otomobil bayileri ve pazar yerleri dünden itibaren yeniden açıldılar. Profesyonel sporcular sportif faaliyetlerine dönebilecek.

NORVEÇ: Anaokulları ve sağlık klinikleri dünden itibaren yeniden açıldı. Çocukların kendi oyuncaklarını anaokuluna getirmelerine ise izin verilmiyor ve anaokulu çalışanlarına ‘Çocukları olabildiğince uzun süre açık havada tutun’ çağrısı yapılıyor.

POLONYA: Dört aşamalı plan çerçevesinde parklar ve ormanlık alanlar dün yeniden ziyaretçilere açıldı. Egzersiz amaçlı yürüyüşe izin verildiği belirtilse de herkesten iki metrelik sosyal mesafeyi korumaları isteniyor. Kapalı alan genişliği 100 metrekareden az olan işletmelerin açılmasına izin verildi.

AVUSTURYA: Parklar ve küçük dükkânlar yeniden açılmış durumda. Ancak maske ve sosyal mesafe zorunluluğu var. Daha büyük dükkânlar ile berber ve kuaförlerin ise 1 Mayıs’ta açılması planlanıyor.

DANİMARKA: Anaokulları ve ilkokullar yeniden açıldı. Restoran ve kafeler ise hâlâ kapalı. 10’dan fazla kişinin katıldığı toplanmalar da 10 Mayıs’a kadar yasak.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde