Avrupa'da nakit para sıkıntısı

Avrupa'da nakit para sıkıntısı

Bulgaristan Merkez Bankası, piyasadaki nakit para sıkıntısını gidermek için darphaneyi çalıştırma karar aldı.

Avrupa'da nakit para sıkıntısı
16px
24px
20.08.2014 13:02
ABONE OLgoogle
Bulgaristan Merkez Bankası'nın (BNB) resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, 10, 20 ve 50 levalık toplam 60 milyon adet yeni kağıt paranın basılması için darphaneye sipariş verildi.

Kararın gerekçe bölümünde, "Ülkede Haziran ve Temmuz döneminde bankalarda nakit para talepleri belirgin bir artış göstermiştir" ifadesine yer verildi.

Bu dönemde Korporatif Ticaret Bankası (KTB), BNB tarafından geçici olarak hizmete kapatılmıştı. KTB'deki soruşturma sürerken, Cumhuriyet Başsavcılığı bankanın genel müdürü ve sahiplerinden Tzvetan Vasilev'in İnterpol tarafından kırmızı bültenle arandığını duyurmuştu.

Birçok devlet kurumunun ve başlıca büyük şirketlerin sermayelerinin KTB'de saklanması, ödemeleri de bu banka üzerinden yapılması nedeniyle piyasada çalkantılar hala sürüyor. KTB'deki soruşturmasını sürdüren BNB, mudilerinin düzenlediklerini protestolar nedeniyle KTB'ye bazı işlemlerin yapılmasına sınırlı yetki vermişti.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde